logo

 

EFOP-1.3.7-17-2017-00122

 

Határtalanul

 

Diákutazási program

Címlap » Hirek » 2017 2018 » Étlap

    Étlap

    Esemény kategória: 
    Tanév: 
    2017-2018

     

    étlap

     

    étlap 17. hét

     

     

    ALLERGIÁT VAGY INTOLERANCIÁT OKOZÓ ANYAGOK ÉS TERMÉKEK

     

    1. Glutént tartalmazó gabonafélék (azaz búza, rozs, árpa, zab, tönkölybúza, kamut, illetve hibridizált fajtái) és a belőlük készült termékek, kivéve:

    • a) búzából készült glükózszirup, beleértve a dextrózt is (1);
    • b) búzából készült maltodextrin (1);
    • c) árpából készült glükózszirup;
    • d) alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt gabonafélék.

     

    2. Rákfélék és a belőlük készült termékek.

     

    3. Tojás és a belőle készült termékek.

     

    4. Hal és a belőle készült termékek, kivéve:

    • a) vitaminok vagy karotinoid készítmények hordozójaként használt halenyv;
    • b) a sör és a bor derítőanyagaként használt halenyv vagy vizahólyag.

     

    5. Földimogyoró és a belőle készült termékek.

     

    6. Szójabab és a belőle készült termékek, kivéve:

    • a) teljes mértékben finomított szójababolaj és zsír (1);
    • b) szójababból származó természetes vegyes tokoferolok (E306), természetes D-alfa tokoferol, természetes D-alfa tokoferol-acetát, természetes D-alfa tokoferol-szukcinát;
    • c) szójabab olajából nyert fitoszterolok és fitoszterol-észterek;
    • d) szójabab olajából nyert szterolokból előállított fitosztanol-észter.

     

    7. Tej és az abból készült termékek (beleértve a laktózt), kivéve:

    • a) alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt tejsavó;
    • b) laktit.

     

    8. Diófélék, azaz mandula (Amygdalus communisL.), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia), kesudió (Anacardium occidentale), pekándió (Carya illinoinensis [Wangenh.] K. Koch), brazil dió (Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámia vagy queenslandi dió (Macadamia ternifolia) és a belőlük készült termékek, kivéve az alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt csonthéjasok.

     

    9. Zeller és a belőle készült termékek.

     

    10. Mustár és a belőle készült termékek.

     

    11. Szezámmag és a belőle készült termékek.

     

    12. Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségben; a számítást a fogyasztásra kész termékekre vagy a gyártó utasítása alapján elkészített termékekre vonatkozóan kell elvégezni.

     

    13. Csillagfürt és a belőle készült termékek.

     

    14. Puhatestűek és a belőlük készült termékek.