Szegedi Piaristák

Sapientia

bolt.piarista.hu

  Továbbított gondolatok – Menny-bolt

  Százszámra „közlekednek” a világhálón különböző üzenetek, melyek végén az áll: „küldd tovább”. Legtöbbjük inkább közönségesként jellemezhető, de akadnak olyanok is, melyek tényleg érdemesek arra, hogy minél többen átgondolják, saját életükben hasznosítható tanulságokat keressenek. Az alábbi levelet – mint a végén olvashatjuk – azért küldték, hogy imádkozzunk. Az eredetit Hollandiából indították el, s állítólag kilencszer „megkerülte” a Földet…

  Néhány napja az Élet Útján sétáltam, mikor megláttam egy feliratot: „A mennyország boltja”.

  Mikor odaértem, az ajtó magától kitárult, és mire felocsúdtam, már bent is voltam. Angyalok csoportjait láttam mindenfelé. Egyikük adott egy kosarat, és ezt mondta:

  – Fiam, végy meg mindent, amit csak akarsz. Megtalálsz itt mindent, amire egy kereszténynek szüksége lehet. Amit nem tudsz elvinni, azért nyugodtan gyere vissza holnap.

  Az első, amit megragadtam, a TÜRELEM volt, majd ugyanarról a polcról vettem le e SZERETETET. Kicsit arrébb a MEGÉRTÉS, vettem abból is, bármikor szükségem lehet majd rá. Ezeken kívül vásároltam két doboz BÖLCSESSÉGET és két csomag HITET. Nem tudtam ott hagyni a SZENT LELKET sem, mivel ott volt mindenütt. Egy kicsit megálltam, hogy ERŐT és BÁTORSÁGOT vegyek, mert sokat segíthetnek az Élet Útján. Mikor már majdnem tele volt a kosaram, rájöttem, hogy hiányzik még egy kis KEGYELEM és ÁLDÁS, és hogy nem szabad megfeledkeznem az ÜDVÖZÜLÉSRŐL sem. Ezt ingyen kínálták. így két jó nagy adagot vettem: eleget ahhoz, hogy üdvözüljek, s hogy megváltsalak Téged is.

  Már majdnem mindenem megvolt ahhoz, hogy a MESTER akaratát teljesíthessem, így a pénztáros felé ballagtam, hogy fizessek. Ám egy kis polcon megláttam az IMÁT, és még abból is gyömöszöltem egy keveset a már teli kosaramba. Tudtam, amint kimegyek, használni fogom. Szemembe ötlött még a BÉKE és a BOLDOGSÁG, kihasználtam az alkalmat, ha már itt vagyok, hogy azokból is vegyek. Az ÖRÖM a plafonról lógott alá, leakasztottam egy csomaggal abból is.

  A pénztároshoz érve megkérdeztem, mennyivel tartozom.

  Az angyal mosolyogva szólt:

  – Vidd csak a kosarad, amerre az utad visz…

  Újra megkérdeztem:

  – De valóban, mennyivel tartozom?

  – Fiam, ne aggódj, kétezer éve tart a „leárazás”. Akkor ugyanis Jézus jó előre kifizette a számlát…

  „Minden, amit imádságban és hittel kérsz, megkapod” (Máté 21,22)

  Rajz: Stift Zoltán Angelico