bolt.piarista.hu

Címlap » Iskola » Adalékanyagok versenyekhez » Eredmenyek » Természettudomány

Természettudomány

  2018-2019

  Gera Dorottya (9. A) a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola által szervezett Diákkonferencián 2. helyezést ért el a gimnáziumi kategóriában.

  http://vasarhelyihirek.hu/termeszettudomanyos_diakkonferencia_az_emlekpontban

  2017-2018

  2018. április 27-én a vásárhelyi Németh László Gimnázium természettudományos munkaközössége 12. alkalommal rendezte meg a Természettudományos Diákkonferenciáját (megyei szintű).

  Kovács Hédi 8. A osztályos tanulónk a pályamunkájával a kategóriájában az első helyet érdemelte ki.

   

  A tanuló a NTP-MTTD-17-0147 számú "Laborgyakorlatok a természettudományos tehetséggondozó osztályok tanulóinak" pályázat keretében készült fel a versenyre.
   

  2018. június 5-én adták át az MTA-n a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíjakat. A Novofer Alapítvány, Műszaki Szellemi Alkotásért kuratóriuma által meghirdetett pályázatra iskolánkból Masa Kinga (9. A) adta be dolgozatát és a bírálók értékelése alapján egyszeri ösztöndíjban részesült:
  http://www.gabordenes.hu/gabor-denes-kozepiskolai-osztondij-sajtoanyag

  2016-2017

  Az idei tanév Bolyai Természettudományos Csapatversenyén iskolánk több csapata is ért el jelentős sikert.

  Hetedik osztályosokból álló „Kémcsövesek” nevű csapatunk, melynek tagjai Fábián Bernát, Kovács Anna, Jusztin András és Pancza Péter megnyerte a körzeti fordulót, így az országos döntőbe jutott, ahol a 12. helyezést érte el. Kategóriájukban országosan több mint 200 csapat indult.

  Két nyolcadikos csapatunk egyike, a „Ginseng” csapat Balogh Domonkos, Hódi Ádám, Gulkai Barna Tádé és Szabó Boldizsár szereplésével a tavalyi évhez hasonlóan szintén megnyerte a maga kategóriáját a körzeti fordulót, így ők is az országos döntőbe jutottak, ahol harmadik helyezést értek el. Így a legeredményesebb vidéki csapatként zárták a versenyt. Kategóriájukban ők is több mint 200 csapat közül lettek harmadikak.

  Másik nyolcadikos csapatunk, a „Ginkgo biloba” Liska Sára, Kelemen Zsófia, Soós Izabella és Soós Krisztina részvételével a körzeti fordulón a fiúk mellett a 2. helyezést érte el.

  Gratulálunk nekik a sikeres versenyzéshez!
   

  2015-2016

  Az e tanévi Bolyai Természettudományos Csapatversenyen iskolánk három csapata indult. A hetedik osztályból Kelemen Zsófia, Berta Jázmin, Tajti Ágnes Gréta "Mizo", illetve Gulkai Barna Tádé, Balogh Domonkos, Szabó Boldizsár, Hódi Ádám "Király kecskék" nevű csapata. A 8. osztályból Dabis Marcell, Rója István, Németh Csenge és Bella Márton "Darónébel" csapatnévvel indultak.

  Az első fordulón diákjaink négy megye hasonló csapataival mérték össze tudásukat. A Mizo, 23 csapat közül a 13. helyen végzett.

  A február 18-i kecskeméti díjkiosztón nagy izgalmak közepette derült ki, milyen helyezést ért el másik két csapatunk.

  A végeredményre büszkék vagyunk: a Darónébel a 3. helyen végzett 24 csapat közül, alig néhány ponttal lemaradva a 2. és 1. helyezettől; a Király kecskék pedig magasan megnyerte a hetedikes gimnazisták körzeti fordulóját, így az országos döntőbe jutott.

  Gratulálunk mindhárom csapat tagjainak!

  2016. március 12. (Budapest)


  A Bolyai Természettudományos Csapatverseny országos döntőjében a 7. A osztály csapata 4. helyezést ért el.


  A csapat tagjai: Balogh Domonkos, Gulkai Barna Tádé, Hódi Ádám, Szabó Boldizsár


  Tanáraik: Keszeli Sándor, Rácz László, Tőzsér Pál, Németh Veronika