bolt.piarista.hu

 

Kedves szülők, kedves diákjaink!
A miniszterelnök bejelentése alapján a következő héttől kezdve új munkarendben folytatódik a tanév. Kérjük, kövessék figyelemmel az iskola honlapját és Facebook oldalát, melyeken az állami és a fenntartói előírások alapján folyamatos tájékoztatást adunk az oktatással kapcsolatban.


Szívesen várjuk visszajelzéseiket a digitális távoktatással kapcsolatosan bármilyen tapasztalatról, hogy hatékony segítséget nyújthassunk a gyerekeknek, családoknak (örömök, nehézségek, a tananyag mennyisége, a kapcsolattartás sűrűsége, gép előtt töltött idő, hogyan él a család ezzel a munkarenddel együtt, technikai nehézségek...). digitalis@szeged.piarista.hu

 

Ügyeleti napok:
Minden héten hétfőn és csütörtökön 8:00-14:00 óra között.

 

Címlap » Piaristák » Öregdiák arcképcsarnok » Öregdiák arcképcsarnok - Ferenczy Lajos

  Öregdiák arcképcsarnok - Ferenczy Lajos

   

  Ferenczy LajosFERENCZY LAJOS
  Kisújszállás, 1930. október 25. – Szeged, 2004. március 19.
   

   

  Elemi iskoláit Debrenecben végezte. Felsőfokú tanulmányokat a Szegedi Tudományegyetem biológia-kémia szakán folytatott. 1953-ban lett okleveles biológia-kémia szakos tanár.
   

   

  Már hallgató korában elkötelezte magát a növénytan mellett, a Növénytani Tanszéken dolgozott akadémiai ösztönfíjasként, majd demonstrátorként. Az egyetem elvégzése után bekerült a Növényélettani Tanszékre tanársegédnek. 1969-70-ben vendégkutató volt az USA-ban. Az 1970-es évek elején megszervezte a Mikrobiológiai Tanszéket. Mind a magyar, mind a nemzetközi tudományos közéletben aktív szerepet vállalt, az MTA 1987-ben levelező, 1995-ben rendes tagjává választotta, az USA Akadémiája 2002-ben vette fel külső tagjai sorába. Szegeden érte a halál, a szegedi Belvárosi temetőben nyugszik.
   

   

  Díjat neveztek el róla. Minden évben a szegedi iskola legjobb természettudósait jutalmazzák vele.
   

   

  Sors Áron