bolt.piarista.hu

Nyári ügyeleti napok:

Az ügyeleti napok a következőképpen alakulnak a nyári szünetben:

 • 2019. augusztus 14.(szerda) 9:00-13:00
 • 2019. augusztus 21.(szerda) 9:00-13:00
 • 2019. augusztus 28.(szerda) 9:00-13:00

Ezeken a napokon van lehetőség ügyintézésre.


Osztályozó-, javítóvizsgák időpontja:

2019. augusztus 26-án (hétfő) 9.00 órától


 

Címlap » Tanaraink » Berec-Csizmadia Anna

  Berec-Csizmadia Anna

  Telefonszám: 
  70/3472-925
  e-mail cím: 
  csanna92@gmail_PONT_com
  szak: 

  népi ének

  Csizmadia Anna neve, a 2012-ben megrendezett Fölszállott a páva népzenei vetélkedő által lett ismert, melyen a szóló ének és hangszer kategóriának győztese lett.

  Kupuszina, az a hagyományőrző Nyugat-bácskai falu, melyben született és nevelkedett Anna. Az élő énekszó adott volt Anna szülőházában, ugyanis szülei is gyönyörűen énekelnek. Az együtténeklés örömét, tehát már gyermekként megtapasztalhatta. Számtalan népdaléneklési versenyen járt, melyekről mindig a legjobb minősítésekkel tért haza. A gyökérzetet tartja fontosnak, melyből az ember, élete végéig táplálkozik. Annának az útját sokban befolyásolja, ennek a gyökérzetnek a megtartó ereje. A Szabadkai Zeneiskola befejezése után 2011-ben, felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népi-ének szakára, amit 2016-ban végzett el. Az autentikus népzenei világ áll hozzá közel, de szívesen kalandozik el más zenei műfajokban is. Fontosnak tartja a népdalokban, azt az archaikus megfogalmazást melyet őseink ránkhagytak, s mely ma is tanít bennünket, formál bennünket, örömet okoz nekünk és vígasztal.

  2014-ben Junior Prima díjban részesült, és még abban az évben, Anna átvehette Vajdasági Magyar Művészeti Díjat is.
  Anna célja, Őseink ránkhagyott kincsének továbbadása, minnél több emberhez való eljuttatása.

   

  Népi ének:


  Őseink ránk hagyott kincsének továbbadása nagy feladat, elsajátítása pedig mégnagyobb feladat minden magyar ember számára.

  A Piarista Mester Tanodában folyó népi-ének oktatás magas színvonalát tanúsítja az év különböző népzenei versenyeiről hazahozott elismerések sokasága.

  Népi-ének tanárai nem csak a pedagógia sajátosságaiban nevelhetik a növendékeket, de segíthetik előadóművészetük kifejezésének gyakorlásában is, ugyanis színpadi jelenlétüket állandó jelleggel gyakorolhatják a különböző megmérettetéseken, fesztiválokon, együttléteken, rendezvényeken.

  A népi-ének oktatása, köszönve a magyar népzene gazdagságának, személyre szabott, az adott diák képességeinek figyelembe vételével történik.

  Csizmadia Anna – Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett okleveles előadóművész és népi-ének tanár, Junior Príma díjas népdalénekes.