Szegedi Piaristák

Sapientia

bolt.piarista.hu

  Várnai Péter:

  Az internetező imája

  Mindenható Istenünk. Azt mondtad, hogy hajtsuk uralmunk alá a Földet, és Szentlelked sugalmazta azt is, hogy minden szabad, de nem minden használ nekem.

  Add, hogy a számítógép valóban hasznomra legyen. Kérlek, vezesd érdeklődésemet, hogy azokat a dolgokat kutassam, amelyek használnak nekem, s amelyekkel használni tudok másoknak. Azt keressem, ami Hozzád vezet, minden tudás birtokosához. Adj érzékenységet, hogy a számítógéppel úgy éljek, ahogy fiad Jézus követőjéhez méltó és illő.

  Áldd meg törekvésemet, hogy embertársaimmal kapcsolatba kerülve segítségükre lehessek. Ne engedd, hogy a gép mögé bújva hamis, képmutató legyek. Légy velem, hogy én is Veled lehessek. Kérlek, segíts, hogy fantáziámat az ragadja meg a kínálkozó oldalakból, ami érték, ami Neked is kedves. Kérlek, ülj mellém és irányítsd Te az egeret és a billentyűzetet; ha úgy gondolod, nem nekem való, ami látható, figyelmeztess. Ha Te velem vagy, meg is beszélhetjük a látottakat. Közelebb kerülhetek így másokhoz, az új hírek, információk feltölthetnek energiával, és elindíthatnak a segíteni akarás útján.

  Add, hogy így legyen, és súgd meg azt is, hogy mikor elég, mikor kapcsoljam ki a gépet. Ámen.

  Forrás: Várnai Péter: Gépek imái