Szegedi Piaristák

bolt.piarista.hu

 

Kedves szülők, kedves diákjaink!
A miniszterelnök bejelentése alapján a következő héttől kezdve új munkarendben folytatódik a tanév. Kérjük, kövessék figyelemmel az iskola honlapját és Facebook oldalát, melyeken az állami és a fenntartói előírások alapján folyamatos tájékoztatást adunk az oktatással kapcsolatban.


Szívesen várjuk visszajelzéseiket a digitális távoktatással kapcsolatosan bármilyen tapasztalatról, hogy hatékony segítséget nyújthassunk a gyerekeknek, családoknak (örömök, nehézségek, a tananyag mennyisége, a kapcsolattartás sűrűsége, gép előtt töltött idő, hogyan él a család ezzel a munkarenddel együtt, technikai nehézségek...). digitalis@szeged.piarista.hu

 

Ügyeleti napok:
Minden héten hétfőn és csütörtökön 8:00-14:00 óra között.

 

  Kozma László:

  Avilai Teréz

  Avilai Teréz a tizenhatodik századi Spanyolországban élt (1515-1582). Több könyvet írt, melyekben az emberi lélek Istenhez vezető útjának mintáját adta. Katolikus és protestáns olvasót egyaránt megragadhat annak a folyamatnak a szavakba öntése, ahogyan a kereső ember eljut Istenhez. Ismét csak igazolva láthatjuk azt, hogy a misztika nem valamiféle világtól elvont elmélkedés, hanem éppen hogy a lét nagy kérdéseivel való józan és bátor szembenézés. Avilai Terézzel, az ún. sarutlan karmelita rend meg-alapítójával kapcsolatosan a „gyakorlatias” jelzőt is használhatjuk, hiszen minden nehézség, éppen társai által támasztott akadály, értetlenség ellenére, több kolostort alapított, ezek látható jelei voltak istenszeretetének, alázatának. Mindvégig megőrizte a derűs lelkületet, képes volt a szüntelen megújulásra, ami azt jelentette, hogy kritikai szelleme nemcsak környezetével kapcsolatosan nyilvánult meg, hanem önmagával szemben is. Heves természetét legyőzve, belső lelki fejlődésen át jutott el a türelemig.

  „Semmitől ne félj, semmi meg ne rettentsen. Minden elmúlik. Egyedül Isten marad ugyanaz. A türelem mindent elér. Ha Isten a tiéd, semmid nem hiányzik: Isten egyedül elég!”

   Átjárja valódat

   Átjárja valódat
   Istentől való vagy.
   Az örök életnek
   Sugára él benned.