Diákcsoportvezető képzés

 

TOVÁBBI FOTÓK...

 

A diákcsoportvezető képzésen 4 piarista iskola (Szeged, Budapest, Göd, Kecskemét) diákjai vettek részt. A mi intézményünk 5 diákkal (Tóth Zsanett, Vékony Vivien, Ritka József, Tapodi Krisztián, Nagy Csongor) képviseltette magát. A tavalyi tanév második félévében négyszer találkoztunk. A képzések csütörtök délutántól péntek délutánig tartottak. A tanegységek fókuszai: 1. alkalom: Én vagyok! (ilyen vagyok, kapcsolódom, összetartozunk), 2. alkalom: Ez vagyok! (ilyen vagyok, beleállok, vállalom), 3. alkalom: Itt vagyok! ( van célom, van célod, van célunk), 4. alkalom: Értetek vagyok! ( rá nézek, vele figyelek, együtt indulunk). Az ötödik alkalom a júliusi 4 napos tábor volt. A téma Sean Cover: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása című könyvre épült. Képzőink rengeteg tudást adtak át és különböző játékokat, gyakorlatokat tanítottak nekünk. Sokat segített a tanulásban az Ő közvetlenségük.  Természetesen voltak szüneteink is, melyek minden percét hasznosan ki is használtuk, főleg a tábor ideje alatt. Sikerült megismernünk, sőt megkedvelnünk egymást. Az éjszakába nyúló beszélgetések, a hihetetlen hangulatú focimeccsek és a meghitt imádságok igazán összekovácsolták a mi kis piarista csapatunkat.

Tóth Zsanett 12. B
 

Mórahalmoztuk az élvezeteket

Az idén iskolánkban indult PIPACS (Piarista Pasztorációs Csoportok) első kirándulásán vettünk részt. Ennek célja lényegében az volt, hogy megismerjük egymást, lazítsunk egy kicsit, és közelebb kerüljünk Istenhez. A kiránduláson 4 diák vett részt a hetedikből, 2 tanuló a kilencedik évfolyamról és a 4 csoportvezető a végzős osztályokból.

Rögtön a Patrocínium után indultunk Mórahalomra, ahol a helyi plébánia volt a szállásunk. Egy levezető fürdőzés után vacsoráztunk, majd egy filmelemzés, egy komolyabb beszélgetés és rövid esti ima után lefeküdtünk aludni.

A második nap vendége iskolánk igazgatója és két gyermeke volt. A sokak által kedvelt Én székem játék után jött a Paraszt activity. Egy közös társasjáték után kicsit meséltünk magunkról és a másikról is többet megtudhattunk (ezt is egy játék keretén belül).

A nap zárásaként szentmisén vettünk részt, ahol kiemelt figyelmet kaptunk Joó Balázs atya jóvoltából. Ezután jöttünk haza Szegedre, méghozzá sok élménnyel gazdagabban.

Sári Bertalan