bolt.piarista.hu

Címlap » TESZI

  TESZI

   

  Teszi szabályrendszer

   

  1. Iskolánk csoportosította a közösségi szolgálat helyeit, így külön választjuk az „A”típusú helyeket, ami elsősorban azokat a helyeket jelöli, amelyeken közelebb kerülhetnek a diákok rászoruló embertársainkhoz. A „B” típusú helyeken nincs közvetlen találkozás, de szolgálatukkal segítenek másokon.

   

  2. Minden diáknak kötelező az 50 órából 30 órát „A” típusú helyen szolgálni.Ha korábban már elvégezte a közösségi szolgálatot, akkor is választania kell az „A” típusú helyekből , ahol elvégzi a szolgálatot.

   

  3. Az „A” típusú órákat legkésőbb a 10. évfolyam végéig teljesíteni kell, ha ez nem sikerül, akkor a következő évben csak a kimaradt helyeken pótolhat, így a választás lehetősége elvész.

   

  4. Kizárólag az iskola által felajánlott helyekből lehet választani.

   

  5. A helyszíneken fotókat kell készíteni a diákoknak saját magukról, illetve a helyről: min. 10 fotó/helyszín. Csak a fotók meglétével fogadjuk el az elvégzett órákat.

   

  6. Ha a közösségi szolgálat füzete elvész, a diák köteles pótolni az órákat.

   

  7. A megtelt TESZI-s füzeteket az osztályfőnökök gyűjtik össze év végén és ők adják vissza, ha nyáron szeretné valaki elvégezni a maradék órákat.