A Szegedi Tudományegyetem Centenáriumi GÁLA hangversenyén koncertezett a Népzenei Kamaraműhely

Tanév: 
2022-2023

Az SZTE Centenáriumi GÁLA hangverseny művészeti szerkesztője, Tajti Gabriella a Mentés Másként Együttes ÚTITÁRS koncertjén hallotta a Népzenei Kamaraműhelyt, az idei Őszi Kulturális Fesztiválon. Valósággal elragadta az élmény, így az eredetileg Fábri Géza kobzos énekmondó és Fábri-Ivánovics Tünde népdalénekes előadóművészek részére szóló gála felkérését „kibővítette”.

Feledhetetlen élményt szerzett ezzel a közönségnek!

„Megtisztelő és felemelő volt, egykori egyetemi hallgatókként, közösen ünnepelni!” – mondta iskolánk népi ének tanára, Fábri-Ivánovics Tünde, akit a felkészülésről és a folytatásról is kérdeztünk.

„A Népzenei Kamaraműhely nyitott zenei műhely, régi és jelenlegi növendékeink összefogása élteti az alkotó munkát. Újabb és újabb népzenei összeállítások születnek és az állandó repertoár is gondosan válogatott. Nagy öröm, hogy lendületben vagyunk, sok felkérés érkezik. Igyekszünk! A gála koncert és az azt követő ad hoc táncházi hangulat még a lelkünkben lobog, de már a november utolsó napjaiban, a bálak szezonját záró táncházainkra, Patrociniumi Diáktáncházra, Katalin Napi táncházra, és közös adventikoszorú készítésre készülünk. Sokan várják az igen jelentős hagyományra visszatekintő Mézespálinka koncertet: december 15-én 18 órára várunk mindenkit a Piarista Vértanúk templomába!”

Az SZTE Centenáriumi GÁLA hangversenyről megjelent cikk ITT olvasható!