Dugonics Társaság Ifjúsági Tagozatának versenyei

Tanév: 
2022-2023

A Dugonics Társaság Ifjúsági Tagozata szeretettel invitálta a szegedi középiskolák tehetséges fiataljait a XXIII. Művészeti Fesztiváljára, amelynek előadóművészeti szemléjét 2023.03.16-án rendezték meg a szegedi Ifjúsági Házban.
 
A fiatalok produkciói öt tagú zsűri előtt hangoztak el.
 
Bartók Miklós Dániel szóló éneke hibátlan minőségű volt, igazán kiemelkedett a mezőnyben zengő hangjával és máltóságteljes kiállásával, csodálatos viseletével.

2023. április 19-én nyílt meg a Szegedi SZC Vedres István Technikum 2. emeleti galériájában a „Szeged nagyító alatt” című XXIII. Középiskolás Fotó-  és Képzőművészeti Pályázat kiállítása.

A Dugonics Társaság Ifjúsági Tagozata Irodalmi Pályázatot is kiírt a szegedi középiskolás diákok számára. Novellaírásban a környezettudatosság, versírásban a 200 éve született Petőfi Sándor és a Himnusz keletkezése kapcsán „igaz magyar vagyok, és hazámat fölötte szeretem” érzéssel várták az alkotásokat.

A gála hangversenyre 2023. 04. 18-án, kedden 15 órakor került sor, ünnepi körülmények között, sajtó jelenlétével, a szegedi Városháza dísztermében, ahol Bartók Dániel Miklós szólóját és a Cserfes guzsalyas dallamait újra meghallgathattuk.

Diákjaink a következő díjakat vehették át:
 
Folklór kategória 9-12. osztály

SZÓLÓ ÉNEK
Bartók Miklós Dániel – II. díj
 
ÉNEKEGYÜTTES
9-12. osztály
Cserfes énekegyüttes - Adamik Anna, Borsodi Flóra, Gyuris Enikő – III. díj
 
FOTÓMŰVÉSZET
Meszlényi Benjámin 10. A – II. díj
Márton Máté 12. B – Különdíj
Nógrádi Marcell 11. A – Különdíj

KÉPZŐMŰVÉSZET
Ocskó Lili 11. B – III. díj

IRODALMI PÁLYÁZAT
Dobay Rita 10. B – Különdíj
Gilicze Anna 9. C – Különdíj

A szakmai bizottság nevében Révészné Papp Klára és Dr. Csapó Benő különdíjban részesítette azokat a nevelőket és iskolákat, akik éveken át kitartó munkával és támogató, segítő jelenléttel, helyszín biztosítással, szervezéssel is segítették a Dugonics Társaság Ifjúsági Tagozatának művészeti fesztiválját.
 
Fábri-Ivánovics Tünde – TANÁRI KÜLÖNDÍJ és Dugonics érem
 
Dugonics András Piarista Gimnázium – INTÉZMÉNYI KÜLÖNDÍJ