Természettudományos tábor

Tanév: 
2022-2023

Három év után újra megrendezésre került a természettudományos tábor június 19. és 21. között. A három nap a továbbtanulást volt hivatott segíteni.

Hétfőn Krabót Bertalan és Lukácsi Sámuel mutatták be azt a kísérletet, amivel a Játsszunk fizikát versenyen különdíjasok lettek, majd Bővíz Anna Bella, Bucskó András, Csűrös Balázs és Sipos Barnabás mutatták be egyetemi szakjaikat. A Semilab cégtől is érkezett előadó Mészáros Gergő személyében és mesélt a munkájukról. Az NTP-INNOV-22-0138 pályázat bemutatása után a pályázatból vásárolt szenzorokkal mértek és volt idő kísérletezésre is.

Kedden Vincze Szabolcs tanár úr érdekes előadásával kezdtünk. Az előadás témája az idő és időutazás volt. Ezen a napon is voltak öregdiákjaink, Abt Dávid és Szendrényi Bálint mesélt a tanulmányairól. Ismét volt lehetőség kísérletezésre, illetve a legorobotok működését mutatta be Madarász Bence, Móricz Kristóf és Nagy Zétény. Nagy sikere volt a drónoknak. Délután a laborlátogatáson voltunk Az SzTE Mérnöki Karán.

A szerdai napot a Mérnöki Karon kezdtük, majd az iskolában folytatódott a napunk, ahol Torma Gábor tanár úr megcsinálta Torricelli kísérletét. Lénárt Petra skype-on keresztül mesélt a munkájáról, jelenleg Írországban dolgozik. A napot Zöldy Márton volt diákunk, fizikus hallgató zárta a mat-fizeseknél, míg a biosz-kémiásoknál dr.Tasi Hajnalka gyógyszerész, akinek lányai az iskolánk diákjai.

Kissné Oláh Boglárka és Ladányi Andrea