Várjuk népi énekelni vágyókat a Művészeti Iskolánkba a 23-24-es tanévtől

Tanév: 
2022-2023

Kérem fogadják szeretettel Hódi Fruzsina népi ének tanár bemutatkozóját.
A tanárnő 2023/24-es tanévtől várja leendő énekes növendékeit Szegedi Piarista Iskola Művészeti Iskolájába.
A népi ének tanulás igénye kapcsán, kérem jelezzék szándékukat az ami@szeged.piarista.hu e-mail címen.

🎶🐦

Az éneklés iránti vágyam már kicsi koromban elkezdődött. A szüleim támogatásának köszönhetően 2010-ben jelentkeztem a Dugonics András Piarista Gimnázium művészeti iskolájába népi énekre és Fábri-Ivánovics Tünde kezei alatt fejleszthettem tudásomat egészen az érettségi végéig. Neki köszönhetem a mélyen gyökerező elköteleződésem népzene/népi kultúra iránt. Többek között ezért is nagy elismerés számomra, hogy a 2023/2024-es tanévtől alma matereben kezdhetem meg népi ének tanári tevékenységem.

Később a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népi ének-népzeneelmélet szakán tanultam, ahol idén júniusban kapom meg diplomámat. Az egyetemi évek alatt volt szerencsém tapasztalatot szerezni a népi ének tanításban a székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában, valamint a budapesti Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolában népzene tanárként.
2021 januárjától hat hónapot tölthettem el a csodálatos Észtországban. Előadóművészi, tanári, önismereti, valamit kulturális szempontból meghatározó élmény volt számomra ez az időszak, amit az Erasmus ösztöndíj programnak köszönhetően eltölthettem ott.

Különböző együttesek tagja is voltam az elmúlt évek során. A Terebes zenekar alapító tagja voltam, velük 2014-2021 között muzsikáltunk együtt. Az alapító tagok mind a Népzenei Kamaraműhely tagjai közül kerültek ki, akiknek sokat köszönhettünk önálló zenei ízlésünk formálódásában. A zenekarral két lemezünk jelent meg „Mondd meg nékem…” és „Velemjáró” címmel. 2012-2014 között pedig a Rézhúros Banda énekese voltam. Jelenleg különböző alkalmi formációkban veszek részt.

DAPG - Alapfokú Művészeti Iskola