Vendégszereplés a Mentés Másként Együttes Útitárs koncertjén

Tanév: 
2022-2023

A Mentés Másként Együttes, Fábri-Ivánovics Tünde – ének, dob, csengők, Fábri Géza – koboz, tambura, ének, Barta Márton – furulya, kaval, fujara, ének, ÚTITÁRS koncertje a 2022-évi Őszi Kulturális Fesztivál kiemelt koncert eseménye volt. Megtisztelő és példamutató, hogy a koncertező művészek vendégszereplésre hívták művészeti iskolánk növendékeit, a Népzenei Kamaraműhelyt.

Táncházasként, népzene-gyűjtőként, népzene-tanárként elmélyültek a népi éneklés és táncmuzsika mesterségében, a hagyományos kultúra működésében, megalapozva a két felvonásos koncertet egyedi zenei élményét. Alázattal, elhivatottsággal és éltető lendülettel zengett a koncert műsor, amelynek mély benyomása napokig élt és zsibongott a közönségben.

Meghívott előadók:
Szokolay-Dongó Balázs - furulya, kaval, fujara, Príma Díjas előadóművész
Benyó-Korcsmáros Réka – ének
Népzenei Kamaraműhely – a Szegedi Piarista Iskola kamaregyüttese

A koncert bevezetőjében Barkos Beáta képzőművész, tűzzománc művész tanárunk mondott méltató szavakat, szólva az elhivatottságról, közösségépítésről és közös élményekről.

Növendékeink és tanáraik éltető zenéje elragadta a Szervezőket, így meghívást igértek egy újabb koncert alkalomra, hogy hozzájárulhassanak a tiszta forrás csörgedezéséhez.

A koncert után a közönség átvonulhatott a Radnóti Caféba, ahol hajnalig tartó táncházat adtak diákjaink.
Minden elismerésünk a fiataloké!

A koncerten és táncházban Zentai Péter fotózott. Köszönjük!