Elstartolt a Trastevere projekt második évada

Tanév: 
2020-2021

Elindult a 2021-es Trastevere projekt. Pályázzatok ti is csoportos önkéntes tevékenységgel! Hozzatok létre olyan együttműködési projektet, mely célul tűzi ki az emberek közvetlen támogatását, a társadalom átalakítását!

A Trastevere projekt a piarista rend európai szintű társadalmi programja, amelynek főszereplői a jobb és élhetőbb, fenntarthatóbb világért munkálkodó piarista diákok. A programban való részvételre jelenleg 6-10. évfolyamos piarista fiatalok pályázhatnak.

A projekt a design thinking módszertanával a pályázó fiatalokat olyan pályamunka-videó készítésére hívja, mely megmutatja, hogyan látták meg, ismerték fel környezetükben az adott problémát, mely valós szükségre reagál milyen megoldási javaslatot dolgoztak ki erre válaszul  ezen keresztül milyen konkrét cselekvések születtek a társadalmi felelősségvállalás céljával.

A regisztráció időszaka 2021. március 15-én zárul le, a pályamunkák leadásának határideje pedig 2021. május 16. A https://trastevere.piarista.hu oldalon videók, tájékoztató füzet, módszertani útmutató és rengeteg példa segítségével mindent megtudhatnak az érdeklődők e nagyszerű programról. Iskolánkban Jusztin Veronika és Balogh Bence tanár úr segíti az alkotást, a projektben való részvételt. Keresd őket bizalommal!

 

mentortanár

mentortanár

mentortanár