bolt.piarista.hu

Címlap » Hirek » Hírek, események az iskola életéből

Hírek, események az iskola életéből

  Hírek, események az iskola életéből

  Nyílt napot tartunk a nyolcadik osztályos diákoknak és szüleiknek
  2021. november 9-én, 17 órai kezdettel.

  A nyílt napot személyes jelenléttel tervezzük, a járványügyi szabályok betartásával. Kézfertőtlenítés és maszk használata kötelező! A nyílt napon való részvétel regisztrációhoz kötött, a regisztráció végső határideje november 5. 12.00

  Nyílt napot tartunk a hatodik osztályos diákoknak és szüleiknek, a kiadottól eltérő időpontban, 2021. november 8-án, 17 órai kezdettel.
  A nyílt napot személyes jelenléttel tervezzük, a járványügyi szabályok betartásával. Kézfertőtlenítés és maszk használata kötelező! A nyílt napon való részvétel regisztrációhoz kötött, a regisztráció végső határideje november 5. 12.00!

  Tisztelt Szülők, Kedves Felvételiző Diákok!

   

  A Piarista Gimnázium magyar nyelv és irodalom, matematika, valamint angol nyelv tantárgyakból felvételi előkészítőt hirdet jelenlegi 6. és 8. osztályos tanulók részére. Az angol előkészítőre azokat a
  8. osztályos diákokat várjuk, akik az emelt óraszámú angol nyelvi képzésünkre szeretnének jelentkezni.

  Kedves Öregdiákunk!

  Szeretnénk Titeket hírleveleinkben megszólítani és tájékoztatni. Kérjük, aki úgy gondolja, hogy szeretne értesítést kapni tőlünk az eseményeinkről, híreinkről, aktualitásainkról, töltse ki az űrlapot...

   

  A Dugonics András Piarista Gimnázium részmunkaidős takarító jelentkezését várja. Munkavégzés reggeli órákban történik.


  Elvárás a csapatmunkára való készség, az iskola értékrendjének elfogadása. Jelentkezni önéletrajzzal és motivációs levéllel a munkaugy@szeged.piarista.hu e-mail címen, vagy postai úton lehet. A pályázatok elbírálása folyamatos.

  2021. október 18-án iskolánk névadója, Szeged híressége, Dugonics András születésnapjára emlékezve ünnepi koszorúzást tartottunk szobránál a belvárosban.

  pdf A gyermekegyüttest az Ópusztaszeri Emlékpark szervezője hívta meg, hogy a szabadtéri miséhez kapcsolódódíjátadó ünnepségen fellépjen. A dalok hangulatosan csengtek, jól sikerültek. A szülők is eljöttek, ingyenes belépőket, ebédet kaptunk. Délután részt vettünk a Park ünnepi programjaiban.
  Részletek a pdf-ben.

   

  2021. október 14-én, Hódmezővásárhelyen rendezték meg a Megyei Mezei Futó Diákolimpiát, ahol iskolánk tanulói remek eredményeket értek el, sokan országos döntőbe jutottak...

  2021. október 13-án Kecskeméten rendezték meg az Atlétika Diákolimpia- Országos Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokságot, amelyen iskolánk tanulói szép eredményeket értek el...

  Ozsváth Lili 12. A osztályos tanuló
  2021. október 9-én a Budapest Maraton® versenyen a következő eredményeket érte el: 10km U19 I. hely, 5km U19 III. hely, 10+5km felnőtt III. hely.

  Szabó Zétény 11. C osztályos diákunk az Ifjúsági Evezős EB-n (2021.10.09-10.) a JM8+ egységben csapattársaival a
  7. helyet szerezte meg. Németország, München adott otthont a versenynek.

  Gera Dorottya 12. A osztályos tanuló Fitkid versenyen 2021. szeptember 26-án Balatonfüreden I. osztályú csapatversenyen Big Free kategóriában II. helyezést, kiscsapat kategóriában
  III. helyezést ért el.

  Csiszár Csenge 9. C osztályos tanulónk judo IFI B Országos Bajnokságon vett részt Egerben, ahol 2. helyezett lett.

  a Népzenei Kamaraműhely koncertje a Napsugaras tájházban

  A Népzenei Kamaraműhely 2021.10.09-én koncertet adott a szegedi Napsugaras tájházban. Régóta vártuk már ezt a koncertet, amelyen régi és újabb moldvai feldolgozásokat is előadtunk. Koncertünkben helyet kaptak a Kiskobzosok is, akik szólókkal, énekekkel és egy közös táncdallammal arattak...

  közös koncertek, táncházak
  2021.10.01–04.

  A Linz-i Wiadawö!, eredeti osztrák népzenét játszó együttes és a Mentés Másként Együttes 20 éve együtt vesznek részt a Linz melletti Hirschbach faluban, majd Freistadtban nyaranként megrendezésre kerülő Tanzlust (táncmulatság) nevű népzene- és néptánc fesztiválon...

  Bárdos Inez Ildikó 9. C tanulónk,
  2021. október 2-án Csongrádon megrendezésre kerülő Kickbox Utánpótlás Magyar Bajnokságon aranyérmet és ezzel Magyar Bajnoki címet szerzett!

  Nagy örömmel konstatáltuk, hogy idén az iskola diákjainak fele részt vett A Zene Világnapja esemény délutáni Zenei Akadályversenyén.
   
  Az osztott helyezések pedig növendékeink zenei intelligenciájáról tanúskodnak.
   
  Alig voltak pont különbségek...

  A Csanki Márk (12. C) - Papp László egység ezüstérmet szerzett a C2 Férfi Ifjúsági döntőben a Romániában zajló maraton kajak-kenu világbajnokságon 19km-en.

  2021. szeptember 30-án, Szegeden a Városi Mezei Futó Diákolimpián szép eredményeket értek el diákjaink...

  pdf 2021. október 1. Idén is megrendezzük a megemlékezést és a zenei akadályversenyt.
  • 10.35 nagyszünet: egy kis közös éneklés
  • 13:35 7. órában: zenei ki-mit tud? - játékos verseny
  Részletek a pdf-ben.

   

  pdf A 2021/22-es tanévre az alábbi tanulók nyertek pótfelvételt a kollégiumba.
  Részletek a pdf-ben.

   

  2021. október 11. 17 óra


  „Mesterségünk címere: M. A.”
  Bevezetés a piarista pedagógiába

  Az előadás során megpróbáljuk szavakba foglalni azt a pedagógiát, amely diákjainkat a piarista évek során formálja. A piarista nevelés évszázados múltra tekint vissza, amit biztosan másképp éltek meg 50-100 évvel ezelőtt, mint...

  Farkas Gréti 10. C osztályos tanulónk táncpartnerével a Táncsport Magyar Bajnokság ifjúsági korosztályában Szombathelyen 2021. szeptember 25-26. között mind a latin, mind a standard táncok versenyét megnyerte, így két magyar bajnoki címmel térhettek haza. Kvalifikálták magukat a novemberben Jerevanban megrendezésre kerülő latin világbajnokságra, valamint a drezdai standard világbajnokságra.

  Csiszár Csenge 9. C osztályos tanulónk az Ifjúsági Országos Judo Bajnokságon +70 kg-ban ezüst érmet szerzett! (2021.09.26., Győr)

  Kiss Ágnes 10. C osztályos tanulónk 2021. szeptember 16-19. között a dániai felnőtt 2021-es gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon a felnőtt mezőnyben a  8. helyen végzett C1 500 méteren.

  Atlétika Diákolimpia- Megyei Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság:

  1. hely Súlylökés csapat
  1. hely Diszkoszvetés csapat

  - Dobó Zsombor 10. C
  - Deme Brendon 11. B
  - Tóth Gergő 11. B
  - Magyari Dániel 12. C
  - Mándoki Mihály 12. C

  Kedves leendő kollégisták!

  A kollégium pótfelvételt hirdet aki 2021/2022-es évben kollégista szeretne lenni: azt ezen a linken található táblázat kitöltésével teheti meg.

  Jelentkezési időszak 2021.08.31. - 2021.09.24. Kérek mindenkit, hogy a táblázatot a jelölt időpontig, hiánytalanul töltse ki!

  Könczöl Ádám 12. C osztályos tanulónk tollaslabda sportágban a Szlovén Junior Nemzetközi Bajnokságon, Mirnán kitűnő játékkal az ezüstérmet szerzett.

  Dobó Zsombor 10. C osztályos tanulónk az U16 Atlétikai Magyar Bajnokságon, Győrben a következő eredményeket érte el:

  • 2021.09.18. súlylökés, 1. hely 15,45m
  • 2021.09.19. diszkoszvetés, 1. hely 62,59m

  Oldalak