bolt.piarista.hu

Címlap » II. Kalazanci Kupa

  II. Kalazanci Kupa

  Esemény kategória: 
  Tanév: 
  2016-2017
  pdf A II. Kalazanci Kupán (2017. május 20.) az alábbi sporteredmények születtek.
  Részletek a pdf-ben.

   

  Teremfoci és sakk eredmények

   

  A Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai irodája és a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium közös szervezésében került megrendezésre 2017. május 20-án szombaton, a Piarista Gimnázium sportpályáján a II. Kalazanci Kupa.

  Erre a programra szeretettel hívtuk és vártuk a sportolni vágyó, Szeged-Csanádi Egyházmegye katolikus iskoláinak 5-8. évfolyamos tanulóit, valamint az egyházmegye plébániáin hittant tanuló gyerekeket.

  A meghívásra 9 egyházmegyei fenntartású iskola testnevelő tanára nevezett csapatokat, valamint a házigazda iskola focicsapata is bekapcsolódott a megmérettetésbe, így a különböző számokban 100 fiatal mérte össze tudását.

  Délelőtt 9 órakor Zsódi Viktor piarista szerzetestanár nyitotta meg az alkalmat, mely keretében a ghánai labdarugó-válogatott imájával indította a sportpálya felé a versenyzőket.

  A sportszerű játékért való könyörgés után, nem volt más hátra, kezdődhetett a verseny. Három sportágban mérték össze erejüket a diákok: atlétika, sakk és teremfoci. Az egyéni sportágakban (atlétika és sakk), a dobogós helyen végzők éremmel, míg a focisták győztesei serleggel tértek haza, valamint a dobogós helyezettek némi vitamin jutalomban is részesültek az elismerő oklevelek mellett. Az éppen nem versenyző ifjak pihenésképpen a sakk asztalok mellé is leülhettek, valamint az udvaron lévő játékokkal szórakozhattak.
  A délután 3 óráig tartó sportprogram izgalmas, jó hangulatú küzdelmeket hozott.