bolt.piarista.hu

 

Kedves szülők, kedves diákjaink!
A miniszterelnök bejelentése alapján a következő héttől kezdve új munkarendben folytatódik a tanév. Kérjük, kövessék figyelemmel az iskola honlapját és Facebook oldalát, melyeken az állami és a fenntartói előírások alapján folyamatos tájékoztatást adunk az oktatással kapcsolatban.


Szívesen várjuk visszajelzéseiket a digitális távoktatással kapcsolatosan bármilyen tapasztalatról, hogy hatékony segítséget nyújthassunk a gyerekeknek, családoknak (örömök, nehézségek, a tananyag mennyisége, a kapcsolattartás sűrűsége, gép előtt töltött idő, hogyan él a család ezzel a munkarenddel együtt, technikai nehézségek...). digitalis@szeged.piarista.hu

 

Ügyeleti napok:
Minden héten hétfőn és csütörtökön 8:00-14:00 óra között.

 

Címlap » Iskola » Sporttagozat » Elsportoloink » Kopasz Bálint

  Kopasz Bálint

  2016. február 5-én a Magyar Olimpiai Bizottság a hagyományos Héraklész Díjátadó Gála alkalmával köszöntötte 2015 legeredményesebb utánpótláskorú sportolóit és az őket felkészítő edzőket. A 20 Héraklész-sportág összetett legjobbjának járó díjat a kajakos Kopasz Bálint és a judós Gercsák Szabina vitte haza. A férfiaknál Kopasz Bálint (Algyő SK) azzal végzett az élen, hogy aranyérmes lett egyesben 1000 méteren az ifjúsági világbajnokságon, illetve tagja volt az ugyanott 1000 méteren bronzérmes négyesnek. A versenyzők az elismerést és értékes díjat vehettek át Borkai Zsolttól, a MOB elnökétől.  http://www.mob.hu/kopasz-balint-kajakose-es-gercsak-szabina-judose-az-os...
  https://www.youtube.com/watch?v=seQ2fdAMVwc
  http://www.miskolcihirek.com/sport/gercsak-szabina-es-kopasz-balint-2015...
  http://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/heraklesz-gala-kopasz-es-gercsak...
  http://kajakkenusport.hu/hir/heraklesz-gala-kopasz-balint-lett-2015-legj...

   

  Kopasz Bálint

  Kopasz Bálint

   

   

   

  A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a RaM Colosseumban megtartotta évzáró gálavacsoráját, amelyen a sportág kiválóságai mellett megjelent Fábián László, a MOB sportigazgatója. Átadták a 2015-ös esztendő legjobb versenyzőinek járó díjakat. Az év ifjúsági korosztály legjobbjai: női kajakban Homonnai Luca, kenuban Nagy Bianka, férfi kenuban Moldován Milán, míg kajakban Kopasz Bálint lett a legjobb versenyző. Az év ifjúsági edzőjének Kopasz Bálint trénerét, Demeter Irént választották.

   

  Kopasz Bálint

   

  Kopasz Bálint

   

  Örömmel adjuk hírül, hogy Kopasz Bálint tanulónk világbajnok lett Portugáliában kajak egyes 1000m-es távon.
  Négyes hajóban bronz érmet szereztek a fiúk.

  Kapcsolódó cikk: http://szegedma.hu/hir/szeged/2015/07/kajak-kenu-kopasz-es-a-beke-mayer-paros-vilagbajnok-lett.html#more-555989

  http://www.utanpotlassport.hu/2015/07/25/apu-kezdodik-ket-arany-harom-bronz
  http://www.utanpotlassport.hu/2015/07/27/montemor-o-velho-mamora
  http://www.utanpotlassport.hu/2015/07/26/mogottuk-a-vilag-3
  http://www.utanpotlassport.hu/2015/07/22/portugal-hoditasra-keszen-videoval
  http://kajakkenusport.hu/hir/oszinte-elismeresek-portugaliaban
  http://www.utanpotlassport.hu/2015/08/06/aranyra-smaragd

   

  2015. 06. 28.-án rendezték meg a 2. Válogató versenyt a Maty-éri pályán.

  Az Algyői Sportkör versenyzője Kopasz Bálint megnyerte a K-1 1000 m-es távot immár 2. alkalommal, így kivívta a jogot a világbajnokságon való indulásra. A verseny Portugáliában lesz július 23-26.-án. A kajak négyes 1000 m-es futamot is megnyerték a fiúk, Kopasz Bálint, Györgyjakab Máté, Piller Kristóf (UTE), Mozgi Milán (Tokaj) összeállításban, így ebben  az összeállításban képviselik hazánkat a VB-n.

  Kiemelkedő sportsiker ez a 18 éves fiatal algyői versenyző életében, aki a tavalyi EB után idén 2 számban is képviseli hazánkat a VB-n.
  Bálint felkészítő edzője Kopaszné Demeter Irén.

   

  Kopasz Bálint

   

   

  Maty-ér adott otthont az első kajak-kenu válogató versenynek 2015. június 5-6-án. A verseny tétje a világbajnokságra való kijutás volt. Az Algyői Sportkör versenyzője, Kopasz Bálint kajak egyes 1000m-en első helyezett lett, valamint kajak négyes egységben is az első helyen végeztek a fiúk (Kopasz Bálint, Mozgi Milán, Piller Kristóf, Györgyjakab Máté). Bálint 200m-es távon 3. helyezett lett és az 5000m-es távon a nagyon erős felnőtt mezőnyben 6. helyen zárta a versenyt.

   

  Kopasz Bálint sikere

   

  Kopasz Bálint a dobogó legfelső fokán

   

   

   

  Bálint 2015. május 23-án, a Győrben megrendezett Maraton Országos Bajnokságon 21 km-es távon országos bajnok lett.

   

  Kopasz Bálint a dobogó legfelső fokán

   

  A Délmagyarország hasábjain megjelent cikk Kopasz Bálintról.

   

  Az Algyői Sportkör kiváló kajakos versenyzője nagyon sikeres évet zárhat. A fő célkitűzést, miszerint kijut valamely nemzetközi versenyre sikerült túlszárnyalnia.

  Májusban megnyerte a Maraton Országos Bajnokságot (21km). A síkvízi felkészülést válogató versenyek követték, melynek tétje az EB, VB indulási jogáért folyt. Közben, Bálint harcba szállt az Ifjúsági Olimpiai indulás jogáért is, mely versenyen 24 indulóból 3. helyen végzett, minimális különbséggel lemaradva az indulási lehetőségről, ugyanis csak az első helyezett indulhatott az Olimpián.

  A válogató versenyek eredményei alapján Bálint vívta ki a jogot az Európa Bajnokságon való indulásra egyes hajóban 1000m-en. Első éves ifjúsági versenyzőként az előkelő 6. helyet szerezte meg az EB-n, úgy, hogy előtte végzettek mind idősebbek voltak nála.

  Az Ifjúsági OB-n augusztusban 1000m-es távon bajnoki címet szerzett egyes és páros hajóban is. Az utolsó nagy versenye Bálintnak idén a Piestanyban megrendezett EORV (Európai Reménységek Versenye) volt, ahol 28 nemzet kajakosai indultak.

  1000m-en egyes hajóban a 17 évesek között első helyen végzett. Bálint felkészítő edzője Demeter Irén.

  Kopasz Bálint a dobogón