bolt.piarista.hu

 

Kedves szülők, kedves diákjaink!
A miniszterelnök bejelentése alapján a következő héttől kezdve új munkarendben folytatódik a tanév. Kérjük, kövessék figyelemmel az iskola honlapját és Facebook oldalát, melyeken az állami és a fenntartói előírások alapján folyamatos tájékoztatást adunk az oktatással kapcsolatban.


Szívesen várjuk visszajelzéseiket a digitális távoktatással kapcsolatosan bármilyen tapasztalatról, hogy hatékony segítséget nyújthassunk a gyerekeknek, családoknak (örömök, nehézségek, a tananyag mennyisége, a kapcsolattartás sűrűsége, gép előtt töltött idő, hogyan él a család ezzel a munkarenddel együtt, technikai nehézségek...). digitalis@szeged.piarista.hu

 

Ügyeleti napok:
Minden héten hétfőn és csütörtökön 8:00-14:00 óra között.

 

Címlap » Piaristák » Öregdiák arcképcsarnok » Öregdiák arcképcsarnok - Huszka Jenő

  Öregdiák arcképcsarnok - Huszka Jenő

   

  Huszka JenőHUSZKA JENŐ
  (Szeged, 1875. április 24. – Budapest, 1960. február 2.) zeneszerző
   

   

  Apjától tanult meg hegedülni. További hegedűtanulmányait a szegedi Városi Zenedében folytatta, ahol hamar kitűnt tehetségével. Emellett még zongorázni is tanult.
   

   

  A Zeneakadémián Hubay Jenő tanítványaként készült a hegedűművészi pályára, míg Koessler
  János növendékeként zeneszerzést tanult. Zenei tanulmányai mellett 1896-ban jogi doktorátust  is szerzett, majd Párizsban a Lamoureux-zenekar muzsikusa volt.
   

   

  Legnépszerűbb darabja a Bob herceg volt, ami egy véletlen során került bemutatásra 1902. december 20-án a Népszínházban. A bemutató óriasi sikert hozott Huszka Jenőnek. A kedvező fogadtatáson felbátorodva Huszka még tucatnyi népszerű operettet írt, köztük a Lili bárónőt, a Mária főhadnagyot, a Gül Babát.
   

   

  Huszka Jenő tüdőgyulladásban halt meg.

   

  Sors Áron