bolt.piarista.hu

Címlap » Rusz Gergő sikere

  Rusz Gergő sikere

  Esemény kategória: 
  Tanév: 
  2016-2017

  A Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség, a JJIF (Nemzetközi Ju-Jitsu Szövetség) és a Magyar Olimpiai Bizottság tagjaként szervezte meg az első Nyílt Sport Ju-Jitsu magyar bajnokságot szombaton Jászberényben.

  A hagyományos nemzeti versenyszámok (gi földharc, sport-jitsu “C” touch-contact, sport-jitsu “B” full-contact) mellett Duo System (páros önvédelmi versenyszám) és a Fighting System (vegyes küzdelmi versenyszám, ütés-rúgás, dobás és földharc elemekkel) versenyeket is rendeztek a JJIF szabályok szerint.

  A bajnokságon 21 sportklub és 200 versenyző nevezett, a szegediek csak a küzdelmi számokban indultak. Rusz Gergő 18 éves szegedi versenyző a felnőttek között indult, négy ellenfélen keresztül vezetett az út a dobogó legfelső fokáig. Sajnos a nagy bravúr nem sikerült, mert bár három ellenfelét – így a későbbi elsőt is – fölényesen legyőzte, azonban a negyedik ellenfelével szemben tiltott technikát használt és a nemzetközi bírói gárda leléptette. Így a megszerzett pontjai alapján a második lett.

  Eredmények:

  Földharc:
  I. Gémes Levente, Demeter Donát, Balogh Dominik, Rusz Gergő
  II. Godó Márk, Rusz Regő, Rácz Botond

  Sport-Jitsu
  I. Gémes Levente, Balogh Dominik,
  II. Godó Márk, Rusz Regő, Demeter Donát

  Fighting System
  I. Gémes Levente, Rácz Botond, Demeter Donát, Balogh Dominik,
  II. Godó Márk, Rusz Regő, Rusz Gergő