„Fény és Árnyék” fotópályázat

Tanév: 
2010-2011

A Dugonics András Piarista Gimnázium, Szakképző iskola, és a Piarista MesterTanoda (fotó-video képzés: 6724 Szeged Bálint Sándor utca 14. tel.: 62/549-090) fotópályázatot hirdet „Fény és Árnyék” címmel. A kiállítás célja, az emberi érzések, és élethelyzetek bemutatása a fény és árnyék segítségével, valamint a fény és árnyék jelenségének kreatív értelmezése.  A zsűri által kiválogatott képekből, a Dugonics András Piarista Gimnázium kiállítást rendez az iskola aulájában. Az elektronikusan beküldött képek az iskola honlapján web galéria formájában megtekinthetőek lesznek.

Pályázati feltételek:

A fotópályázaton Magyarország Piarista középiskoláiban tanuló, és Szeged város középiskoláiban tanuló diákok vehetnek részt (14-19 éves korosztály).
Egy szerző maximum két alkotást küldhet be. A képek színvilága nincs meghatározva (fekete fehér vagy színes). Képkezelő szoftver használata megengedett.
A képeket A4-es méretben, 30x40 cm méretű szürke fotókartonra kasírozva kell beküldeni.  A fotó alá 1cm magas fehér alapon 18-as méretű Arial Black fekete betűvel írd le a neved, és a kép címét.

Postacím: Dugonics András Piarista Gimnázium 6724 Szeged Bálint Sándor utca 14.

A borítékon szerepeljen a „Fény és Árnyék” fotópályázat MesterTanoda felirat is. A képek személyesen is behozhatóak zárt borítékban a Dugonics András Piarista Gimnázium portájára. A nevezési lap letölthető az oldal alján.

A képeket elektronikus formában is el kell leküldeni a fenyesarnyekpalyazat@gmail.com email címre, a kitöltött nevezési lappal együtt. Az elektronikus képhez egyértelműen rendeld hozzá a neved és a fotód címét. A kép ajánlott mérete (300dpi, A4, 6 Megapixel).

A zsűri döntését a www.szepi.hu címen közöljük. A helyezetteket email-ben értesítjük.

A zsűri tagjai:

 Aranyi Sándor SZTE JGYPK Rajz-művészettörténeti Tanszék tanszékvezető docens
•  Dobóczky Zsolt fotóművész (MAOE)
•  M. Kovács Zoltán operatőr, SZTE Kommunikáció és Médiatudományi Tanszék.

Díjak:

•  1. díj 17.000 Ft értékű könyvutalvány
•  2. díj 9.000 Ft értékű könyvutalvány
•  3. díj 4.000 Ft értékű könyvutalvány
•  Piarista Különdíj

Beérkezési határidő: 2011. Február 20.

Kiállítás megnyitó: 2011. Március 22.

Szervezők:

•  Tóth Krisztina
•  Herner Donát alias: Donatello (tel.: +3620/9755048)
•  Molnár Krisztián