Hírek, események az iskola életéből

A kollégium felvételt hirdet a 2023/24-es tanévre. Az alábbi űrlap digitális kitöltésével, és ennek a kinyomtatandó dokumentum papíralapú kitöltésével lehet. A felvételi papírt az iskola címére
(6724 Szeged, Bálint Sándor utca 14.) vagy az iskola portájára személyesen lehet leadni. Az iskolába újonnan érkezők a beiratkozáskor is leadhatják. A felvételi határideje 2023.06.30.
 
Butty Bertold
kollégiumvezető

KIFIR egyeztetett felvételi jegyzék (hivatalos végeredmény) alapján iskolánkba felvételt nyert tanulók listája tagozatonként.

0001 kód

0002 kód

0003 kód

0004 kód

2023. június 12. (12:15 - 13:00)
 
Jelentkezz és hozd a Társad, de jöhet az Osztályprodukció is!
A jelentkezéshez a teendők:
1. QR kódot olvasd be a plakátról
2. Írd be az űrlapba, hogy mit énekelnél, vagy játszanál a hangszereden
3. Ha bármire szükséged van az előadáshoz...

2023. június 19-20-21.

Napközis tábor az iskola aulájában.

Csoportvezetőink segítségével öt asztal közül választhattok a jobbnál jobb társasjátékok közül. Kezdés minden nap 8:30-kor, hivatalos befejezés 15:30-kor.

Részvételi díj 1000 Ft / nap, amely magában foglalja az ebéd árát is...

Kedves Szülők!
Zene és művészet iránt vágyó Diákok!

2023. június 1-15. héten minden nap de. 8-00 órától du. 16.00 óráig a Szegedi Piarista Iskola Alapfokú Művészeti Iskolája beiratkozást tart a 2023/2024-es tanévre a következő tanszakokra...

A Szegedi Piarista Iskola teljes-,vagy részmunkaidős, ének-bármilyen szakos középiskolai tanár jelentkezését várja.

Elvárás a csapatmunkára, folytonos képzésre való készség, informatikai ismeretek, az iskola értékrendjének elfogadása, nyitottság az osztályfőnöki és más, az iskolai munkával szorosan összefüggő feladatok vállalására; egyetemi szintű szakirányú pedagógus végzettség...

A Szegedi Piarista Iskola művészeti iskolája a 2023/24-es tanévre szakképzett néptánctanár jelentkezését várja:

Elvárás a csapatmunkára, folytonos képzésre való készség, informatikai ismeretek, az iskola értékrendjének elfogadása, szakirányú pedagógus végzettség.

Jelentkezni szakmai önéletrajzzal és...

A Szegedi Piarista Iskola takarító jelentkezését várja.

Elvárás a csapatmunkára való készség, az iskola értékrendjének elfogadása. Jelentkezni önéletrajzzal és motivációs levéllel a munkaugy@szeged.piarista.hu e-mail címen, vagy postai úton lehet. A pályázatok elbírálása folyamatos.

Kedves Öregdiákunk!

Szeretnénk Titeket hírleveleinkben megszólítani és tájékoztatni. Kérjük, aki úgy gondolja, hogy szeretne értesítést kapni tőlünk az eseményeinkről, híreinkről, aktualitásainkról, töltse ki az űrlapot...

 

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a 94. Ünnepi Könyvhét alkalmából a 2022-es
Év Könyve díjat adományozta a Szegedi Piarista Iskolának A Piarista 300 éve Szegeden című kötetért 2023. június 8-án. A díjátadó után könyvbemutatóra került sor.

https://konyvhetszeged.sk-szeged.hu/2023/05/15/a-piarista-300-eve-szegeden

Kedves Piarista Közösségünk!
Kedves Kollégák, Szülők és Barátok!

Szeretettel hívunk a Szegedi Piarista Iskola alapfokú művészeti iskolájának népi ének tanszakos 2022-2023. évi alapvizsga koncertére, amelynek keretében Bartók Miklós Dániel, Géczi Anna, Kovács Károly, Ivánovics Viktor, Vékony Evelin hatodik évfolyamos népi ének tanszakos növedékeink ünnepi előadásának leszünk közösségi tanúi.

A 94. könyvhét szegedi programjaira hívjuk a piarista közösség tagjait és az érdeklődőket. Június 8-án (csütörtök), a nyitónapon 17:15-17:45 között megrendezésre kerülő beszélgetésre (beszélgetőtársak: Károlyi Attila, Koltai András és Miklós Péter), a  Dugonics térre, ahol a háromszáz év kötetét mutatjuk be. Megtiszteltetés és városi közéleti esemény, hogy nyitóprogram a piarista történet...

Iskolánk 44 tanulója június 3-án (szombaton) Kecskemétre látogatott, ahol a Jókai Mór regénye alapján készült Kőszívű - A Baradlay-legenda című előadást tekintették meg.
Kísérőtanáraik voltak: Nagy Mariann, Kecskés Fanni, Keserű György SchP.
Ezúton is köszönjük szépen a szülők és az iskola hozzájárulását, melynek segítségével megvalósulhatott a program...

A Törökbálinton megrendezett ritmikus gimnasztika diákolimpián
3. helyezést értünk el.

A csapat tagjai: Dobay Rita és Babos Réka a 10. B osztályból, László Kinga a 12. A osztályból és Szendrényi Borbála a 12. B osztályból.

Szekeres Lilla Sára 9. A osztályos tanulónk Németországban, Brémában a Junior II tíztánc világbajnokságon 22. helyezést ért el.

Iskolánk adott otthont május utolsó hetében a Piarista Múzeum: Mennyei gólöröm - A Piaristák és a foci 1896 és 1948 között Magyarországon c. kiállításának.
A kiállítást többen megtekintették és a bátrak egy totó kitöltésére is vállalkoztak.
A legjobb eredményt az alábbi tanulók érték el...

Bárdos Inez Ildikó 10. C tanulónk 2023. május 27-28-án Esztergomban megrendezésre került Utánpótlás Kick-Box Magyar Bajnokságon Junior -50 kg-ban aranyérmet nyert így Magyar Bajnok és Utánpótlás Válogatott lett!

Varga Nelli Mónika 10. C tanulónk 2023. május 26-28-án Győrben, kajak-kenu sportágban megrendezésre került Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságon C1 Női ifjúsági U17-U18 korcsoportban 10km (síkvíz) távon 2. helyezést ért el.

2023. június 4-én Ördögh Gergő Dominik 9.C osztályos tanulónk és párja, Natália Szlovákiába Kassára utazott, ahol a WDSF International Open versenyeket, és Ifjúsági 10 tánc Európa Bajnokságot rendezték. Gergő és Natália a DSE Grand Prix Junior II. kategóriában indult, ahol standard táncokból az induló 24 párból 13. helyezést (3-as holtverseny), latin amerikai táncokból pedig 28 párosból a
7. helyezést érték el.

2023. május 30-31-én került megrendezésre Győrben az Országos Egyéni V-VI. korcsoportos diákolimpia, ahol a következő szép eredményeket érték el iskolánk tanulói...

Oldalak