Művészeti ünnep a szegedi piaristáknál

Tanév: 
2019-2020

Intézményünk alapfokú művészeti iskolája, 2020. január 22-én, a délelőtti nagyszünetben összművészeti vizsgakiállítás megnyitásával, tanárok, munkatársak és tanulók széleskörű jelenlétével ünnepelte a Magyar Kultúra Napját.

Képzőművészeti tanszakaink – tűzzománc, grafika, festészet, fotó és videó - felkészítő tanárai, Barkos Beáta, B. Kovács István és Krnács András, tehetséges tanítványaik látványos munkáit tették közzé az aulában, hogy méltóképpen emlékezzenek az ünnepről.

A megnyitót piarista diákjaink zeneszámokkal színesítették. Elsőként Vékony Evelin 12. A osztályos tanuló – Fábri-Ivánovics Tünde tanárnő növendéke – délvidéki moholi népdalt énekelt stílusosan, nagy sikerrel. Majd Krnács András fotóművész szólt az egybegyűltekhez az országosan 1989 óta évente megrendezett, jeles napról, Kölcsey Ferenc Himnuszának születési dátumáról, jelentőségéről.

Ács-Sánta Jázmin 9. A osztályos diákunk és felkészítője, Fejes Zsuzsa tanárnő közös zongorajátékát a hallgatóság részéről átélt figyelem kísérte, Francois Lai Oscar-díjas filmzenéjét lelkes ovációval jutalmazták az egybegyűltek.

Az ünnepség végén a kiállított alkotások diákjai nagy tapsot érdemeltek ki műveikkel, melyeket 2020. január 27-től a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában (Kálvária sgt.) tekinthetnek meg az érdeklődők.