Sapientia

bolt.piarista.hu

Címlap » Hirek » 2021 2022 » Adventikoszorú-készítés

  Adventikoszorú-készítés

  Esemény kategória: 
  Tanév: 
  2021-2022
  pdf Részletek a pdf-ben.  Kedves Közösségünk!

  A szegedi Piarista Rendház, Keserű György atya személyében és a Dugonics András Piarista Gimnázium, Jusztinné Nedelkovics Aliz igazgató képviseletében, az idén is a Piarista Alapfokú Művészeti Iskola és a Mester Tanoda Alapítvány segítségével szervezi az adventi koszorúk elkészítését.

  Időpont: 2021. november 27. 15:00 – 17:00
  Helyszín: Piarista Vértanúk Temploma

  Önkéntes kézművesek és TESZI szolgálatra jelentkező diákok segítenek majd a résztvevőknek a koszorúik elkészítésében - a hangulatvarázsló muzsikát, áldáshoz való közös éneklést kobzos énekmondással ékesítjük, szeretettel.

  A koszorú készítés a piarista templom karzata alatti szakrális térben kap helyet*, így tekinthetjük ezt „különleges lehetőségnek”.

  A szegedi piarista közösség, az iskola diákjai, a családok és a templomi közösség tagjai készítik el az adventi koszorúkat, sőt díszbe borul a Piarista Vértanúk Temploma nagy adventikoszorúja, amelyek végül közös éneklés mellett áldást kapnak.


  Szeretettel várjuk a közösségünk tagjait a nyílt rendezvényre, ahol növendékeink és a szülői-, baráti-, szerzetesi-, tanári közösségünk a közös ünnepi előkészületben kötetlen jelleggel tud találkozni!!!

  Az esemény teljesen önkéntes alapon szerveződik, "batyus" jelleggel. A jelentkezők részére beszerezzük a koszorú alapokat, díszeket, de lehetőség van saját koszorú alapot hozni.

  A készülődéshez a gimnázium portáján lehet jelentkezni és befizetni:
  november 24. szerdai határidővel!
  További részletek a plakáton olvashatók.


  Üdvözlettel és várakozással:
  Fábri-Ivánovics Tünde