Adventikoszorú-készítés

Tanév: 
2021-2022

A családos adventikoszorú készítés régi iskolai hagyománnyá erősödött közösségi kezdeményezés, amelynek keretében a Dugonics András Piarista Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, a szegedi Piarista Rendház és a Mester Tanoda Alapítvány összefogásával családok és kis baráti körök készítik együtt adventi koszorúikat közösségben.

A 2020-as évben ünnepeltük volna a 10. koszorúkészítő alkalmunkat, de ezt a vírushelyzet akkori súlyossága nem tette lehetővé. Emiatt még fényesebb örömmel készültünk az idei találkozásra.
30 koszorú készült a templom karzata alatti térben. Finom tea és sütemény illat lengte be a levegőt.

Mindenki megtalálta a saját munkáját, elmélyült alkotás folyt, barátságos hangulatban.
Diákjaink összefogásával és gondos női kezek utómunkájával csodálatosan élő templomi koszorú készült és ajándékként a rendház koszorúját is elkészítette az egyik anyuka.
Tünde tanárnő beavatta az érdeklődőket a méhviasz lapokból készített gyertyák világába. A legkisebbek mellett a nagyobbacskák is szorgosan hengerítették a méhviasz gyertyáikat: volt olyan, aki a koszorúját is ezzel díszítette.

Vékony Evelin, Keserű György, Fábri Géza és Tünde adventi énekeket hozott, amelyek éneklésével különleges hangulatúvá varázsolták a családos alkalmunkat. Az elkészült koszorúk átölelték az oltárt és vártuk az áldást.

Gyuri atya adventi ruhát öltött és előkészítette a szenteltvizet: készen álltunk az áldás fogadására.

Zengő énekkel, közösen elmélyülve szemléltük a csillogó, egészen különleges koszorúkat, melyek szenteltvíz által áldást kaptak. Nehéz volt elválni, így inkább összebújtunk egy közös fotó erejéig. Hála legyen!