Patrocinium

Tanév: 
2021-2022

Veni Sancte, Dugonics András szobrának koszorúzása…, a jubileumi év ezen programjai után november utolsó hetében, november 25-én és 26-án, csütörtök-péntek, ünnepeltük Kalazanci Szent Józsefnek, a piarista rend pártfogójának ünnepét. Ez az ünnep rendalapítónk halála napjához kötődik, ami igaz, hogy augusztus 25-én volt, de 1928-ban döntött úgy a piarista tartományi káptalan, hogy a megemlékezés november végén legyen, az ifjúság számára is ünnepként.

Az ünnep előestéjén a művészeti iskolánk tanárai jóvoltából egy koncerttel hangolódtunk a rendezvényünkre.

Csütörtökön reggel, igazgatónő megnyitója után megszenteltük a „szegedi” Kalazancius szobrát, ami Kovács István Ferenc tanárunk alkotása.

A délelőtt folyamán számos programot kínáltunk a diákoknak tanáraink és meghívott előadók jóvoltából. Volt sportbemutató (fittkid, küzdősport, íjászat, cselgáncs), Kalazancius verseny, kalandozhattunk Kalazancius korában vetélkedő keretében, örömzenélést hallgathattunk a templomban, illetve DJ Poet jóvoltából zenés  irodalom órán vehettünk részt.

Mindeközben Keserű György tanár úr által rendezett, a színjátszókör által bemutatott, Iskola az édenkertben című előadását nézhettük meg.

A csütörtök délutánt 300 perces focimeccsel, társasjátékkal, teaházzal, filmklubbal, Christian partyval színesítette a Diákönkormányzat, valamint a művészeti iskolánk egy népzenei előadással, kiállítással.

Pénteken 12 órakor tartottuk az ünnepi szentmisét Szakál Ádám Sch. P. tartományfőnök atya vezetésével, amelyben Turi Gellért piarista jelölt bemutatkozása is megtörtént. A szentmise előtt spirituális foglalkozásokon, illetve öregdiákokkal való beszélgetéseken (pályaorientáció) vehettek részt diákjaink.