Adventi koncert

Tanév: 
2022-2023

Növendékhangversenyünk felemelő, meghitt, bensőséges hangulatú volt. Szép számú közönség vett részt az eseményen. Meghirdettük a közösségi médiában, az iskola honlapján, a gimnázium osztályaiban, meghívtuk a művészeti iskola szülőit, növendékeit, a gimnázium tanárait.

A koncertet a Jöjj el, jöjj el Emmanuel kezdetű énekkel indítottuk, megénekeltettük a közönséget Törtei-Baráth Réka tanárnő vezetésével, miközben meggyújtottuk az adventi koszorún a gyertyákat az ünnepélyesebb hangulat megteremtéséhez. Ezután Samu Margit: Karácsony várása című verse hangzott el Mihálffy Zita előadásában. Zongora, gordonka, gitár, furulya, klarinét művek hangzottak el nagyon igényes előadásban.

Utolsó műsorszámként a gimnázium kórusa lépett fel, Szalkai Sándor és Zsova Máté gitárkíséretével. Zárásként Kuzma Levente tanár úr is csatlakozott zongorával, és újra bevontuk a közönséget a Jingle Bells népszerű angol karácsonyi ének megszólaltatásához. Szerettük volna elérni, hogy a közönség megérezze Advent igazi varázsát, és úgy érzem ezt sikerült is megvalósítani.

A hangversenyt teázással és kötetlen beszélgetéssel fejeztük be, a gyerekeknek pedig a Mikulás által hozott szaloncukrot osztottuk ki.