"Csak" Kiemelt Arany, Arany és Ezüst díjakat hoztunk a Rajeczky versenyről, Budapestről

Tanév: 
2022-2023

A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium 2023. 03. 30-án XXII. alkalommal rendezte meg a Rajeczky Benjamin gregorián- és népdalének, népi hangszeres versenyt az ország katolikus iskoláiból érkező V–XII. évfolyamos diákjai számára.

A verseny megmérettetésre minden évben szívesen készülnek a növendékeink, ami dicséri a szervezők munkáját, igyekezetét a jó hangulatú és jól szervezett rendezvény igényességének megtartására.

A szakmai zsűri rend szerint neves népzenészekből áll, akik a szakmai munkát igen jól ismerve tudják értékelni. Az idén Sebő Ferenc, a magyar Táncházmozgalom alapító zenekarának tagja volt a zsűri elnök, akinek munkáját Nádasdy Fanni és Berta Alexandra, ifjú népzenész előadóművészek segítették.

A 2022-2023. tanév művészeti verseny szezonját záró megmérettetésen már szinte rutinosan mozogtak a diákjaink, egy csapattá forrtak a teljesítménysorozatban.

Eredményeik igen szép sikerről beszélnek:
SZÓLÓ ÉNEK
V-VI. osztály
Géczi Anna - Arany
Bede Ádám - Ezüst

VII-VIII. osztály
Gulyás András - Ezüst
Hamvas Klára Judit - Ezüst

IX-XII. osztály
Bartók Miklós Dániel - Kiemelt Arany
Gyuris Enikő - Arany
Adamik Anna - Ezüst

SZÓLÓ HANGSZER
V-VI. osztály
Géczi Anna - koboz - Kiemelt Arany

ÉNEKEGYÜTTES
IX-XII. osztály
Cserfes énekegyüttes
Adamik Anna, Borsodi Flóra, Gyuris Enikő - Arany

HANGSZERES EGYÜTTES
Marton Ádám furulya, Bede Ádám koboz - Kiemelt Arany

Sikerült megvalósítani terveinket, így elégedettek lehetünk a szép eredménnyel. Persze mindig van hova fejlődni, újabb tervek és intelmek mentén indulni, megfontolni, átgondolni.

Közös ebédet rendeztünk saját hozott ételek terítésével, sétáltunk és sokat beszélgettünk – szép, értékes napunk volt.

Köszönjük az iskolánk segítségét és Vili Béla sofőrségét, aki már évek óta kíséri a népzenész csapatot erre a versenyre és elmondása szerint, nagyon élvezi ezt a feladatot