IX. Országos Népzenei Verseny. Területi válogató.

Tanév: 
2022-2023

Az Oktatási Hivatal által meghirdetett Országos Népzenei Verseny háromévente rendezik meg. Ez az a verseny, amelynek első, második, harmadik helyezése felsőoktatási tanulmányokhoz felhasználható felvételi pontot ér. Sokan készülnek rá, országszerte zajlanak a területi válogatók, melynek első állomása volt a szegedi, 2023.02.11-én, szombaton.

A növendékek kitartóan készültek, a fűtési kényszer szünet idején is igényelték a gyakorlást és lelkiismeretesen jártak a velük megbeszélt egyéni konzultációkra.

A zsűri elnöke Vavrinecz András, a zsűri tagjai Széles András és Berec-Csizmadia Anna voltak.

A pontszámokban látható magas eredmény is mutatja, hogy igen szépen felkészültek.

Nehézségeik, betegségeik mellett is méltón képviselték iskolánkat, amelynek oktatási módszerét újabb dícsérettel illette a megjelent magas rangú szakmai zsűri.

Természetesen, akadnak olyanok is, akik jobb eredményre számítottak, de a versenyzésben, az élet kihívásaihoz hasonlóan, sajnos, benne lehet az ilyen akadályok átlépése, feldolgozása.

A cél itt is az erő gyűjtése és annak közösségi segítése, hogy önálló, bátor elődókká váljanak és szabadon műveljék művészetüket, hirdetve ősi örökségünk, a magyar népzenei kincs gyönyörűségét.

Köszönet illeti a Szülőket, Családokat, támogató Osztályfőnököket, akik segítették a fiatalok zökkenőmentes felkészülését.