„Megvirágzott a diófa” koncert

Tanév: 
2022-2023

Megtettük az első lépést: hirdettük muzsikaszóval, örömtánccal a teremtett világunk védelmében a közösségi összefogás erejét!

A Szegedi Piarista Iskola népzenész növendékei a néphagyomány bőséges élő vizével járultak hozzá a Vízválasztó Fesztiválhoz. Az aszály sújtotta régiókban, de egész emberiségünkre életszükségletet jelentő vízmegtartó gazdálkodásról tanácskozó gazdákat, aktivistákat és szakembereket az Szövetség az Élő Tiszáért Alapítvány és a Vackor Környezet- és Természetvédelmi Egyesület gyűjtötte össze az ópusztaszeri Cseppentő család Jurtaszállás Akhal Teke ménes szálláshelyére, ahol két napos mini fesztivál keretében időt és jelentős gondolatmegosztást szántak a problémák helyi- és országos megoldásainak átgondolására, javaslatok és konkrét akciók kidolgozására.

A Népzenei Kamaraműhely 40 perces koncert műsorral mélyítette a gondolatok áramlását, majd a finom bográcsos lebbencs vacsora után táncház következett.

Az esemény vendége volt a Trommelgeiger osztrák népzenész duó, Gotthard Wagner prímás és Andrea Luger dobos, akik a Mentés Másként Együttes vendégeiként, hagyományos osztrák zenével és anyagi hozzájárulással is támogatták a Vízválasztó kezdeményezést.

Népzenész palántáink ügyesen és magas színvonalon helyt álltak, a Mentés Másként Együttes és a Trommelgeiger zenekarral adott közös koncert, valamint osztrák- és magyar táncház dallamok pillanat alatt való ötvözésében. Fergeteges volt!

Kordás Katalin fotói örökítették meg az esemény emlékeit. https://fb.me/e/3EyPKU45N