Népi énekes növendékünk kettős Kiemelt Arany minősítésű sikere

Tanév: 
2022-2023

Népi énekes növendékünk kettős Kiemelt Arany minősítésű sikere

VI. Kodály – Kősziklánk az ősi magyar dal – népzenei vetélkedő, Bácska-Topolya

Vajdaságban, Topolya község Művelődési Házában, 2022. december 10-én, hatodszor rendezték meg a „Kősziklánk, az ősi magyar dal” népzenei vetélkedőt, amellyel Kodály Zoltán munkássága előtt tisztelegtek.

A díjazottak névsorát végig olvasva kimagaslik a növendékünk, Tillinkó Luca neve, aki népdal szóló és hangszer szóló kategóriában is Kiemelt Arany minősítést kapott a produkciójáért.

KIEMELT ARANY OKLEVÉL

HANGSZERES SZÓLISTÁK: TILLINKÓ LUCA, Szabadka, Csonka Ferenc és Zenekara Egyesület, f.p.: Csonka Ferenc

ÉNEKES SZÓLISTÁK: TILLINKÓ LUCA, Szeged, Dugonics András Piarista Gimnázium és Kollégium – AMI, f.p.: Fábri-Ivánovics Tünde

Valóban méltó az elismerés, hiszen Luca tanárai, szülei és barátai jól ismerik a kitartó munkát, a terhelhetőséget és az áldozatkész odaadást, amellyel minden meghívásra, mérföldkőre lendülettel és örömmel készül az érzékeny, fiatal tehetség. Kell a támogatás a Szabadkai Zeneiskola tanáraitól is, akik Luca klasszikus zenei tanulmányait alapozzák, megértéssel és türelemmel követve a mélyen gyökezerő népzenei örökséget. Hiszen Gyarmat György, a horgosi nótafa leszármazottja áll előttünk, s mi, akik segítjük, tápláljuk Tillinkó Luca szárnyainak bontogatását, Gyurka bácsi messze zengő énekét éltetjük.

Ez a valódi örökség, melynek őrzésére maga Kodály hívott! Köszönjük, hogy részesei lehetünk!

Tillinkó Luca énekes produkciója a topolyai Kodály versenyen

VI. Kodály – Kősziklánk az ősi magyar dal – népzenei vetélkedő díjazottjainak teljes listája itt olvasható: