VII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Tanév: 
2022-2023

Ismertem Nits Mártát: halk szavú, türelmes, méltóságteljes mosolyú, jó érzékű ének-zene tanár volt és szívbéli “népzenész”. Nits Márta ének tanárként nagy szeretettel fordult a diákjai felé és még nagyobb szeretettel fordította figyelmüket a népzenei hagyományaink ismeretének kiemelt fontosságára.

Az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium és a Martin György Kulturális Egyesület 2023. március 3-án hetedik alkalommal adott otthont a Nits Márta Országos Népdaléneklési Versenynek. A verseny a Magyarországi Evangélikus Intézmények Népművészeti Találkozója, vagyis a MEGiNT keretében valósult meg, azonban nyílt jellege révén számos intézményből érkeztek a versenyzők. A csodálatos népzenei találkozóval gyönyörűen tiszteleg előtte nevelői közössége és növendékei, kollégái.

A 75 nevezett műsorszám már igen erős mezőnyt sejtetett, amelyben a három népi énekes szólistánk: Gulyás András, Hamvas Klára Judit és Vágó Virág Izabel jeleskedett. Még csak szárnyaikat bontogató fiatal énekesekről lévén szó, nagy büszkeséggel és elégedettséggel töltött el bennünket, hogy a saját tervezett műsorszámaikat zengő hangon, kevés izgalommal tudták bemutatni, így a várakozásaiknak magasan megfeleltek.

A zsűri által jutalmazott minősítések erősítették önbizalmukat, amelyet egy finom közös ebéd, napsütésben ragyogó viseletes fotózás és sok nevetés készített elő.

Népi ének szóló VII. - VIII. osztály

Gulyás András (7.o.) - ARANY minősítés
Hamvas Klára Judit (7.o.) - EZÜST minősítés
Vágó Virág Izabel - (7.o.) - BRONZ minősítés

Minden bizonnyal, életre szóló élmény és jelentős mérföldkő ez nekünk, énekeseknek.

Köszönjük a Szervezők munkáját és a szülők, támogató családok, valamint iskolánk éltető segítségét!