Futsal Diákolimpia országos döntője

Tanév: 
2023-2024

Kaposvár, 2024. február 2-4. – V. hely

Történelmi sikernek nevezhető eredményt ért el a Dugonics András Piarista Gimnázium a Futsal Diákolimpia országos döntőjén Szeged városát (is) képviselve. Hosszú út vezetett Kaposvárig, hiszen először túl kellett jutni a városi csoport mérkőzéseken, ahol 15 csapat szállt ringbe. Már itt nagyon erős volt a mezőny. Elsők és másodikok lettünk, mivel 2 csapattal indultunk. Következett a vármegyei döntő, ahol 2 szegedi iskola és 4 vármegyei középiskola küzdött meg egymással. Az A csapatunk első lett itt is s a B csapatunk a 4. helyet szerezte meg. Így jutottunk el az országos elődöntőbe, ahol 3 vármegye legjobbjai voltak jelen. Nagy küzdelemben, de kivívtuk az elsőséget. Magyarország legjobb 12 középiskolája közé kerültünk. A döntő Kaposváron volt, hiszen tavaly ők nyerték meg a diákolimpiát. 2024. február 2-4. között csapatunk lelkesen és éremre vágyva érkezett meg a döntő helyszínére. Itt már minden iskola erős csapattal rendelkezett, mondhatni, bárki győzhet, aki a sorozatterhelést majd jobban bírja és mentálisan egyben van. Így is történt. Esélyes csapatok omlottak össze és nem várt iskolák szerepeltek nagyszerűen. Iskolánk csapata az elődöntőbe jutásért folytatott küzdelemben elvérzett, így csak az 5-8. helyért játszhatott. Végül az ötödik helyet szereztük meg szép játékkal, hatalmas küzdelemben. Sovány vigasz, hogy akik végül aranyérmet szereztek (Zalaegerszeg), ellenük véreztünk el az elődöntőbe jutásért való párharcban, ráadásul csupán büntetőpárbajban. Piarista diákjaink igazi hősökként játszottak, teljesítményükre büszkék vagyunk.

A döntő atmoszférája igazán felemelő volt. A focista diákok tisztelettudók voltak. A szervezőkről is csak jó emlékeink vannak. Sok szülő és család is elkísért bennünket a döntőre, mások pedig otthonról szurkoltak, várva a folyamatos közvetítő beszámolókat.

Köszönjük diákjaink egyesületeinek (Grosics Akadémia, SZVSE, DAFC, SZEOL) labdarúgásban való felkészítését és hogy támogatták, hogy játékosaik saját iskolájukat, a Szegedi Piarista Iskolát képviseljék a futsal diákolimpián!

A csapatunk tagjai:

  • 10. A - Szili Donát
  • 10. B - Mádi Szabolcs József
  • 11. B - Nógrádi Gergő, Sándor Márton
  • 12. B - Lippai Gergely
  • 12. C - Budai Balázs, (Czakó Ákos Géza), Forgó Dániel, (Habuczki Tamás Márk, Jójárt Kristóf), Kéri István Balázs, Mikó Vince, Milencovici Nemania, (Arany Gergő)