bolt.piarista.hu

Címlap » Iskola » Sporttagozat » Elsportoloink » Berei Béla

  Berei Béla

  Berei Béla

   

   

   

  Berei Béla az év utolsó versenyén is győzött.

  2016.12.11-én rendezték a 22. Christmas Kupát, melyen 11 ország majd 300 versenyzője vett részt. Béla a junior -63 kg-os súlycsoportban indult. Három küzdelme volt - két cseh és a döntőben egy osztrák ellen - melyek mindegyike idő előtt, technikai KO-val ért véget. Béla a három ellenfélen 46 pontot rúgott, ellenben ellenfeleinek rajta csak 2 pontot sikerült elérni, amelyből 1 intés volt. Ez azt mutatta, hogy a támadó kombinációk eredményessége mellett a védekezés is kitűnő volt.

  Berei Béla akcióban

   

   

   

   

  2012-óta tagja a Magyar WTF Taekwondo Szövetség válogatottjának. Hatszoros magyar bajnok, ötszörös diákolimpiai bajnok, 2014 óta fekete öves, 1 dan fokozatú mester.

  A magyar taekwondo eddigi egyetlen kadet európa bajnoka, 2016–ban elnyerte az Év taekwondós sportolója díjat. 2014 év végétől a Magyar Olimpiai Bizottság Gerevich Aladár sportösztöndíjában részesül, mint olimpiai reménység, tagja a 2018-as Ifjúsági Olimpiára készülő csapatnak. Hódmezővásárhelyen háromszor kapta meg a „Jó tanuló jó sportoló" címet. A tavalyi és az idei év részletes eredmény listája:

  2014 Kadet Világbajnokság Baku  5 helyezett

  2015
  Bosznia Open 1. hely
  Holland Open 1. hely
  Európa Bajnokság 1. hely
  Horvát Open 3.hely
  Berlin Open  1. hely
  M2 Horvátország 1. hely
  Szófia Open 1. hely
  Bratislava Open 1. hely
  Ifjúsági Magyar Bajnokság 1. hely

  2016

  Szlovén Open 3. hely

  Holland Open 5. hely

  Berlin Open 1. hely

   

   

  Berei Béla újabb sikere

   

  Berei Béla, 9. C osztályos tanulónk 2017.01.22-én indult a németországi Hamburgban rendezett German Open WTF taekwondo versenyen. A verseny világranglista pontszerző, G1-es kategóriájú verseny volt.

  Béla a junior -63 kg-os súlykategóriában indult, ahol egyesült arab emírségek, angol, dán és két német ellenfeleit legyőzve szerezte meg az aranyérmet. A döntőben a 2015-ös év német kadet világbajnokát győzte le meggyőző magabiztossággal.

  Következő versenyek februárban lesznek Törökországban, ahol a Csapat Európa Bajnokság és a Török Open vár Bélára.

   

   

   

   

  Berei Béla

  Berei Béla 9. C osztályos tanulónk, a magyar taekwondo válogatott tagjaként, 2017.02.12.-én a törökországi Belekben, a IV. Török Open G2-es kategóriájú versenyen három nyert meccsel bronzérmet nyert!

  Az első, török ellenfelét 18-5 re, a másodikat, egy ukránt 6-0 ra, a harmadikat, egy kazah versenyzőt pedig KO-val búcsúztatott. Az ukrán egy szabálytalan forduló rúgással térden rúgta Bélát, ami következtében megsérült, és már az is kérdéses volt, hogy a bronz meccsre ki tud-e állni. A meccs előtt azt mondta hogy érem nélkül nem fog onnan eljönni, így fájdalmai ellenére pástra állt, és győzött! Mércse Attila Mester és az orvos javaslatára a következő meccsre már nem állt ki, így a harmadik helyen végzett.

   

   

   

   

  Berei

   

  Berei Béla 9. C osztályos tanulónk hétvégén megnyerte a Budapest Open nemzetközi taekwondo verseny, A kategória -63 kg-os súlycsoportját. Görög, cseh, majd a döntőben román ellenfelei mindegyikét technikai KO-val búcsúztatta. Szerencsére a török versenyen szerzett sérülése maradéktalanul meggyógyult, így felkészülése és versenyzése zavartalan.
   

   

   

   

  Berei képe

   

  2017.02.25.-én, Berei Béla 9. C osztályos tanulónk, a magyar válogatott tagjaként, a szlovéniai Mariborban, megnyerte a Szlovén Open G1-es viadalt! Súlycsoportjában, 34 fős mezőnyben, 12 nemzet versenyzői között, öt nyert meccsel szerezte meg az aranyérmet. Egy szlovák, két német és két olasz ellen győzött, nagyon jó versenyzéssel. Gyors és erős volt, ellenfeleit az első menetekben feltérképezve, a 2. és 3. menetekben nagy pontkülönbségekkel verte meg, a döntőben  olasz ellenfelét technikai KO-val állította meg.
  Az külön jó hír, hogy 167 junior versenyző között, Béla az élen végzett a versenyranglistán!

   

   

   

   

   

  Berei Béla 9. C osztályos tanulónk, részt vett a Magyar Taekwondo Szövetség által Pécsen szervezett Diákbajnokságon, ahol -68 kg-ban első lett. Ezen kívül, a bírók döntése alapján, elnyerte a Pécsi Tudományegyetem különdíját, ami a legtechnikásabb versenyzőnek járt.
  A verseny után Budapestre utazott, mert másnap már Athénban vesz részt - először egy négy napos edzőtáborban, ami után az év egyik legnagyobb versenye, a G2-es besorolású President Cup következik.

   

   

  Béla a dobogón

  Berei Béla 9. C osztályos tanulónk, a tavaszi verseny szezon legutolsó megmérettetésén vett részt a Luxembur Open G1-es világranglista pontszerző versenyen. Béla négy győztes meccsel a versenyt megnyerte, és elhozta az aranyérmet. Most egy hónap megérdemelt pihenő következik, majd a válogatottal Belgiumba utazik egy edzőtáborba.

   

   

  Berei Béla fotója

  Berei Béla 10. C osztályos tanulónk 2017.09.17.-én lépett pástra Varsóban, a 24. Polish Open  G1-es minősítésű világranglista pontszerző taekwondo versenyen, a magyar válogatott színeiben. Két magabiztos győzelme után egyetlen ponttal maradt le a dobogóról, így az 5., pontszerző helyen végzett.

   

   

   

   

  Berei Béla

  Berei Béla 2017. november 3-án lépett pástra az idei ifjúsági taekwondo európa bajnokságon, a Ciprusi Larnakában. A kontinensen az országok legjobbjai - országonként egy fő - vehetnek részt az EB-n.

  Béla súlycsoportjában a -63 kb-ban 30 versenyző küzdött meg a címért. Béla először egy szlovén fiút győzött le, majd egy osztrák versenyző maradt alul vele szemben. A négybe jutásért egy orosz állította meg Bélát, aki így pontszerző, európa bajnoki ötödik helyezést ért el!

   

   

   

   

  Dobogón

  Berei Béla 10. C osztályos tanulónk újra országos bajnoki címet szerzett!

  2017. november 25-én, a Budapesten rendezett WTF Taekwondo országos bajnokságon, immár harmadjára verekedte ki magának ifjúsági országos bajnoki címet.

   

   

   

   

  Berei Béla fotója

  Berei Béla 10. C osztályos tanulónk, 2018. április 12-én lépett pástra a tunéziai Hammametben rendezett junior világbajnokságon, ahol 5., pontszerző helyen végzett!

  Ez önmagában is dicséretre méltó, de az igazi értékét a mögötte végzett versenyzők erőssége adja meg. A szerencsés sorsolás nem igazán működött, egyetlen könnyebbség az volt, hogy a -68 kg-os súlycsoportban az 50 fős mezőnyben a legjobb 32 között csatlakozott be a küzdelmekbe. Az első ellenfél, egy görög fiú, a tavalyi év európa bajnoka, a jelenlegi világranglista vezető volt ebben a súlycsoportban. Béla végig vezetve - egyszer 10 pont különbséggel is – 34-29-el magabiztosan verte. A második, egy nagyon magas marokkói versenyző volt, aki előzőleg egy ukrán-orosz párharcból győztesen kikerülő orosz versenyzőt verte 16-8 ra. Tudni kell, hogy a taekwondóban az ukrán és orosz versenyzők nagyon jók, szinte minden világversenyről érmekkel térnek haza. A marokkói ellen Béla egy szoros meccsen 21-17–re tudott győzni. A következő a későbbi világbajnok iráni versenyző volt, aki azzal indított, hogy elverte az egy héttel előbbi olimpiai kvalifikáció egyiptomi győztesesét, 18-8 ra. Ez ellen az iráni ellen Béla még a 2. menetben is vezetett, de sajnos a 3. menetben elfáradt, támadásait az iráni jól kontrázta, így 9-16-ra elbukta a meccset.

   

   

   

   

  Berei Béla fotója

   

  Berei Béla, 10. C osztályos tanulónk aranyérmes lett a marokkói Marrakeshben rendezett Gymnasiadén! A -68 kg-os súlycsoportban elsőként egy marokkói versenyzőt győzött le 30-9 pontarányban, aztán egy azerit 31-16 -ra. A másik ágon egy ukrán a döntőbe jutásért egy  kínai versenyzővel meccselt, ahol a kínai jutott tovább. A döntőben Béla óriási harcban 21-20-ra verte a 2 méter magas fiút! Egy pár szó a gymasiade-ról. A Gymnasiade a Nemeztközi Diáksport Szövetség (ISF) által, középiskolásoknak rendezett nemzetközi, egyéni és csapatverseny-sorozat, amelyet 1974 óta ‒ 1990-ig kétévente, 1990 és 2016 között négyévente, majd 2016-tól ismét kétéves terminussal ‒ rendeznek meg. Idén, Marrakeshben, a 17. Gymnasiadén tizenhat sportágban versenyeznek. A marokkói világjátékokon 46 ország több mint 2600 versenyzője vesz részt, a taekwondoban 18 ország versenyzői küzdenek meg a bajnoki címért. Béla a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium tanulójaként, illetve a Magyar Taekwondo Szövetség delegáltjaként érte el ezt a kiemelkedő jelentőségű sikert.