Dugonics témanap a 8.a-ban

Tanév: 
nincs

EFOP-3.3.7-17-2017-00037

Májuk 23-án a 8.a-ban a nap Dugonics András körül forgott. A tanulók a keamk programmal csoportokat alkottak, majd hozzáláttak a kiosztott feladatok elvégzéséhez. Az adatgyűjtés a tabletek segítségével történt. Páran posztereket készítettek és voltak akik ppt-t állítottak össze.

Megnézték, hogy iskolánk névadójának életének fontosabb eseményeihez kapcsolódó években  mi történt Magyarországon, illetve a külföldön. Előadást készítettek és bemutatták, hogy Dugonics András életében mely városok játszottak fontosabb szerepet. A diákok megkeresték, hogy hol találhatók róla szobrok, kik készítették. Őt ábrázoló festmények alkotóiról is megtudhattunk információkat. A sport iránt érdeklődők bemutatták, hogy ebben a korban milyen sport volt népszerű az emberek körében.
A természettudományok kedvelői Dugonics betűihez kerestek kémiai elemeket illetve érdekes állatokat. Így tudhattunk meg érdekességeket pl. a narválról. Természetesen a matematika sem maradhatott ki a napból. A két megoldandó feladatsorban Dugonics András nyelvújításáról tudhattak meg többet a diákok.

A nap végén Kahoot-tal "ellenőriztük", hogy mit sikerült megjegyezni, majd a Mentimeteren egy-egy szóval jellemezték a napot.