bolt.piarista.hu

 

Kedves szülők, kedves diákjaink!
A miniszterelnök bejelentése alapján a következő héttől kezdve új munkarendben folytatódik a tanév. Kérjük, kövessék figyelemmel az iskola honlapját és Facebook oldalát, melyeken az állami és a fenntartói előírások alapján folyamatos tájékoztatást adunk az oktatással kapcsolatban.


Szívesen várjuk visszajelzéseiket a digitális távoktatással kapcsolatosan bármilyen tapasztalatról, hogy hatékony segítséget nyújthassunk a gyerekeknek, családoknak (örömök, nehézségek, a tananyag mennyisége, a kapcsolattartás sűrűsége, gép előtt töltött idő, hogyan él a család ezzel a munkarenddel együtt, technikai nehézségek...). digitalis@szeged.piarista.hu

 

Ügyeleti napok:
Minden héten hétfőn és csütörtökön 8:00-14:00 óra között.

 

Címlap » Piaristák » Öregdiák arcképcsarnok » Öregdiák arcképcsarnok - Maróczi Géza

  Öregdiák arcképcsarnok - Maróczi Géza

   

  Maróczy GézaMARÓCZI GÉZA
  Szeged, 1870. március 3. – Budapest, 1951. május 29.
   

   

  Középiskolásként kezdett el játszani, Jakobi Sámuel mester tanítása nyomán a legjobb magyars akkozó lett. A nemzetközi mesteri címet 1895-ben Hastingsben elért győzelmével szerezte meg. A műegyetemet Zürichben végezte, azután a káposztásmegyeri vízművek építkezésének előkészítésében vett részt. 1903-tól ábrázoló geometria–matematika szakos tanárként működött. 

   

  Szerkesztője volt a Sakk és billiárd szemle című lapnak (1902–1903), főmunkatársa a Magyar Sakk Lap című folyóiratnak (1905–1909).  A Tanácsköztársaság alatt az Állami Színházak intendánsa volt. 1920-ban kivándorolt Hollandiába, majd az USA-ban tett körutat.
  1927-ben hazatért, és a Pesti Hírlap sakkrovatvezetője, a Magyar Sakkszövetség kapitánya lett. Az 1927. évi londoni sakkolimpián és az 1936-os berlini nem hivatalos olimpián az aranyérmet nyert magyar együttesnek szövetségi kapitánya volt.
   

   

  Sándor Viktor