bolt.piarista.hu

 

Kedves szülők, kedves diákjaink!
A miniszterelnök bejelentése alapján a következő héttől kezdve új munkarendben folytatódik a tanév. Kérjük, kövessék figyelemmel az iskola honlapját és Facebook oldalát, melyeken az állami és a fenntartói előírások alapján folyamatos tájékoztatást adunk az oktatással kapcsolatban.


Szívesen várjuk visszajelzéseiket a digitális távoktatással kapcsolatosan bármilyen tapasztalatról, hogy hatékony segítséget nyújthassunk a gyerekeknek, családoknak (örömök, nehézségek, a tananyag mennyisége, a kapcsolattartás sűrűsége, gép előtt töltött idő, hogyan él a család ezzel a munkarenddel együtt, technikai nehézségek...). digitalis@szeged.piarista.hu

 

Ügyeleti napok:
Minden héten hétfőn és csütörtökön 8:00-14:00 óra között.

 

Címlap » Tanaraink » Erki Kornélia

  Erki Kornélia

  Telefonszám: 
  70/2365-969
  e-mail cím: 
  erki.kornelia@szeged.piarista_PONT_hu
  szak: 

  szolfézs

  Miért  jó szolfézst tanulni?
   
  A szolfézs megkönnyíti a zenetanulást, segít megérteni a zenei történéseket, fejleszti, finomítja a hallást. Játékkal, mozgással összekapcsolt, az alkotás örömét adó zenei képességfejlesztés. Az elméleti ismeretek adásával, zenei képességek fejlesztésével és zenei élményekkel segíti a hangszeres oktatást.
  A szolfézs jellegzetessége a csoportmunka. Lehetőség van a közös éneklésre, muzsikálásra és egyéb csoportos feladatokra.
  A szolfézs egyik legszebb feladata, hogy fejlessze a növendék formaérzékét. Műzenei és népzenei jelenségek, jellegzetességek elméleti alapjait ismerjük meg az órákon.
  A szolfézs betekintést nyújt a különböző korok zenetörténetébe, melyeknek zenei alapelemeiről és stílusjegyeiről is tanulunk.

  Éderné Erki Kornélia
  Ének-zene, szolfézs szakos tanári és népművelő végzettségem van.

  Óvodás kortól kezdve minden korosztályt tanítottam zeneoviban, általános- és középiskolában, művészeti iskolában.

  Vezettem iskolai gyermekkart, felnőtt női kart. Jelenleg is aktív kórusénekes vagyok.

  Legfőbb szándékom és célom, hogy a növendékek a szolfézs órákon játékos gyakorlatokkal  szerezzék meg a hangszertanuláshoz szükséges elméleti - dallami, ritmikai, összhangzattani alapokat. Az elmélet logikáját megértve könnyen tájékozódjanak a hangközök, hangsorok, hangnemek rendszerében.  Ismerjék meg a magyar népzene jellemző tulajdonságait, fedezzék fel szépségeit. A hangszeres növendékek  is énekeljenek szép népdalokat, kánonokat, dalokat. Legyenek tájékozottak a zenetörténeti korszakokban. Tanuljanak meg párban, csoportban, együttesben muzsikálni, más hangszerekre, szólamokra is figyelemmel lenni. Mindezt jókedvvel, érdeklődéssel és szívesen tegyék.