bolt.piarista.hu

 

Kedves szülők, kedves diákjaink!
A miniszterelnök bejelentése alapján a következő héttől kezdve új munkarendben folytatódik a tanév. Kérjük, kövessék figyelemmel az iskola honlapját és Facebook oldalát, melyeken az állami és a fenntartói előírások alapján folyamatos tájékoztatást adunk az oktatással kapcsolatban.


Szívesen várjuk visszajelzéseiket a digitális távoktatással kapcsolatosan bármilyen tapasztalatról, hogy hatékony segítséget nyújthassunk a gyerekeknek, családoknak (örömök, nehézségek, a tananyag mennyisége, a kapcsolattartás sűrűsége, gép előtt töltött idő, hogyan él a család ezzel a munkarenddel együtt, technikai nehézségek...). digitalis@szeged.piarista.hu

 

Ügyeleti napok:
Minden héten hétfőn és csütörtökön 8:00-14:00 óra között.

 

Címlap » A Soá áldozatairól a szegedi piarista gimnáziumban

  A Soá áldozatairól a szegedi piarista gimnáziumban

  Esemény kategória: 
  Tanév: 
  2017-2018

  A szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium diákjai számára tartott rendhagyó történelemórát Magyarok, zsidók, magyar zsidók címmel a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából kedden Miklós Péter történész, a hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetője.

  Az órán szó volt az antijudaizmus és antiszemitizmus fogalmáról, valamint arról is, hogy sajátos többes – magyar és zsidó – identitás jellemezte a hazai zsidóságot, s hogy az izraelita vallásúak magyar nemzet melletti elkötelezettségének egyik legemlékezetesebb jele az első világháborúban való tömeges részvételük, s áldozattá és hőssé válásuk. Tragikus sorsként elevenített föl Miklós Péter olyan életutakat, amelyekben a négyévi első világháborús katonai szolgálat után alig két évtizeddel haláltáborokba kerültek az egykor a hazáért harcoló magyar zsidók, s ugyanaz az állam rekesztette ki és fosztotta meg jogaiktól – és végül életüktől – őket, amelyért ők az életüket tették kockára.