Jótékonysági hangverseny az orgonafelújítás javára

Tanév: 
2017-2018

A Szegedi Piarista Templom és a Dugonics András Piarista Gimnázium 2018. április 9-én jótékonysági hangversenyt rendez az orgona-felújítás javára.

Az este hatkor kezdődő hangversenyen a Dugonics András Piarista Gimnázium művész tanárai és a Piarista templommal közelebbi kapcsolatban álló művészek vállalták a közreműködést. A koncerten fellép az AranyEzüst Quartett, Csányi Ildikó (gordonka) valamint Bátki Fazekas Zoltán operaénekes. Hozzájuk csatlakozik a népzenei kamaraműhely kiválóságai közül Csizmadia Anna és Fábri-Ivánovics Tünde népi énekesek, valamint Fábri Géza (ének, koboz), az intézmény művészeti vezetője.

Az orgonát Kuzma Levente orgonaművész, a templom orgonistája és felesége, a szintén orgonaművész Kuzma-Vojtovics Tímea szólaltatja meg.

A felújítás célja, hogy a Piarista templom liturgikus és színes koncertéletéhez illeszkedő, de a XXI. századi igényeknek is megfelelő hangzás megvalósítása mellett a hangszer továbbra is szolgálhassa az orgonista növendékek oktatását.

A koncert házigazdája Czeglédi Zsolt SP templomigazgató lesz.

A hangversenyre a belépés ingyenes, de a szervezők minden érdeklődőt kérnek, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék adományaikkal az orgona-felújítás megindítását.

A Dugonics András Alapítvány számlaszáma: 10402805-28012423-00000000, kérjük, a közleményben tüntesse fel: „orgona felújítás”