bolt.piarista.hu

Címlap » Hirek » 2017 2018 » Jótékonysági hangverseny az orgonafelújítás javára

NYÁRI ÜGYELETI NAPOK:
Az ügyeleti napok a következőképpen alakulnak a nyári szünetben: minden szerda 9-13 óráig. Ezeken a napokon van lehetőség ügyintézésre.
 
OSZTÁLYOZÓ-, JAVÍTÓVIZSGÁK IDŐPONTJA:
2021. augusztus 23-án (hétfő)
 
 

  Jótékonysági hangverseny az orgonafelújítás javára

  Esemény kategória: 
  Tanév: 
  2017-2018

  A Szegedi Piarista Templom és a Dugonics András Piarista Gimnázium 2018. április 9-én jótékonysági hangversenyt rendez az orgona-felújítás javára.

  Az este hatkor kezdődő hangversenyen a Dugonics András Piarista Gimnázium művész tanárai és a Piarista templommal közelebbi kapcsolatban álló művészek vállalták a közreműködést. A koncerten fellép az AranyEzüst Quartett, Csányi Ildikó (gordonka) valamint Bátki Fazekas Zoltán operaénekes. Hozzájuk csatlakozik a népzenei kamaraműhely kiválóságai közül Csizmadia Anna és Fábri-Ivánovics Tünde népi énekesek, valamint Fábri Géza (ének, koboz), az intézmény művészeti vezetője.

  Az orgonát Kuzma Levente orgonaművész, a templom orgonistája és felesége, a szintén orgonaművész Kuzma-Vojtovics Tímea szólaltatja meg.

  A felújítás célja, hogy a Piarista templom liturgikus és színes koncertéletéhez illeszkedő, de a XXI. századi igényeknek is megfelelő hangzás megvalósítása mellett a hangszer továbbra is szolgálhassa az orgonista növendékek oktatását.

  A koncert házigazdája Czeglédi Zsolt SP templomigazgató lesz.

  A hangversenyre a belépés ingyenes, de a szervezők minden érdeklődőt kérnek, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék adományaikkal az orgona-felújítás megindítását.

  A Dugonics András Alapítvány számlaszáma: 10402805-28012423-00000000, kérjük, a közleményben tüntesse fel: „orgona felújítás”