Fesztiválgála a javából

Tanév: 
2018-2019

A tavasz beköszöntével minden nap tartogat Szegeden valami örömteli eseményt. Élményeket az érdeklődőknek, bemutatkozási lehetőséget a legkülönbözőbb műfajok képviselőinek. 2019. március 26-án, kedden délután a Városháza házasságkötő terme fogadta be a Dugonics Társaság Ifjúsági Tagozatának hagyományos rendezvényét, a középiskolások Tavaszi Művészeti Fesztiváljának díjkiosztó gálaműsorát. Nagyon sok nevet kellene most felsorolni, hogy teljes legyen a szervezők, rendezők és résztvevő fiatalok sora!

Ám, inkább azt szeretné e néhány soros krónika a képek társításával hangsúlyozni, hogy lám, mennyi tehetséges középiskolás sürög-forog körülöttünk a mindennapokban! Akik hátukon megrakott táskákkal, a kezükben mobiltelefonokkal, az iskolai munkától sokszor fáradtan, elcsigázottan ott bóklásznak körülöttünk, korzón, villamoson, autóbuszon, és nem is sejtjük, mennyi és hányféle művészi tehetség lakozik a lelkükben-szívükben-mozdulataikban.
Mindez ezen a keddi, díjátadó gálán hallhatóan és látványosan mégis kiderült a Dugonics Társaság elnöke - dr. Csapó Benő, Szeged díszpolgára -, a társaság tagjai, a fáradhatatlan szervezőasszony - Révészné dr. Papp Klára -, és a termet megtöltő szülők, tanárok, diáktársak előtt.

Egyszerű, sima hétköznap volt, mégis fénnyel telt meg minden. Eltűnt a fáradtság, holott a háttérben özön munka előzhette meg a produkciókat s magát, az ünnepséget. Mégis, együtt örülhettünk a fiatalokkal, hiszen a kezdő kórusszám angyali megszólaltatása után hallhattuk a legszebb verseket, szólóhangszeres számokat, az átélt énekeket, a fuvolisták és a népzenészek avatott játékát, s csodálattal szemlélhettük az ifjú táncospár akrobatikus bravúrját.

A Piarista Alapfokú Művészeti Iskolából Králik Géza és Fábri Géza tanítványai - a Barta Gergely hegedű-Mészáros Csaba koboz, népzenei páros - I. díjat kapott, László Katalin szóló zongorajátékával, Fejesné Pálfy Zsuzsa tanítványaként Különdíjat érdemelt ki.
Köszönjük az élményt, szeretettel gratulálunk! A szorgalmukról, kitartásukról tanúságot tett fiatalok tehetségét koronázza további sok siker!