Piarista Ifjúsági Találkozót tartanak Szegeden

Tanév:

2019. március 1-3. között Szegeden piarista ifjúsági találkozót tartanak a Dugonics András Piarista Gimnáziumban, melynek mottója: "Nézd, tenyeremre rajzoltalak" (Iz 49,16).

A Piarista Rend Magyar Tartománya szervezésében létrejövő találkozóra több, mint 150 főt várnak az ország piarista oktatási intézményeiből.

 A többéves hagyománnyal bíró, piarista lelkiségre épülő rendezvény a középiskolás fiatalokat szólítja meg. A tartalmában változatos program lehetőséget ad barátságok kialakítására és ápolására, aktív sportolásra, különféle lelkiségi programokban, művészeti tevékenységekben és táncmulatságokban való részvételre, az Istennel való személyes kapcsolat elmélyítése mellett.  A találkozó fókuszában többek közt a közösségtudat erősítése (közösségépítés) áll, az önkéntes munka, kis- és nagycsoportos foglalkozások, elmélkedések, közös imádságok által.

„A találkozó fő célja nem más, mint maga a találkozás. Ami kihívás akkor, ha merek olyan emberekkel találkozni, akiket különbözőnek, egyedinek élek meg, látok. Ne azt keressük, hogy miben vagyunk ugyanolyanok, hanem hogy miben vagyunk mások, és mit tudunk tanulni egymástól.” – véli Keserű György piarista szerzetes, a találkozó egyik szervező tanára.

A 2018-as nagykanizsai nemzetközi találkozóhoz hasonlóképp Szegeden is készülnek a szervezők városismereti vetélkedővel, emellett élő zenével kísért közös szentmisén, csoportos foglalkozásokon, közös játékokon és "Christian Party"-n is részt vehetnek a fiatalok.

A tavaly nyári piarista ifjúsági találkozóról (PYM) egy összefoglaló kisfilm megtekinthető a linkre kattintva: https://www.youtube.com/watch?v=HHTDzA8UFy8