bolt.piarista.hu

Címlap » Hirek » 2020 2021 » Elstartolt a Trastevere projekt második évada

  Elstartolt a Trastevere projekt második évada

  Esemény kategória: 
  Tanév: 
  2020-2021

  Elindult a 2021-es Trastevere projekt. Pályázzatok ti is csoportos önkéntes tevékenységgel! Hozzatok létre olyan együttműködési projektet, mely célul tűzi ki az emberek közvetlen támogatását, a társadalom átalakítását!

  A Trastevere projekt a piarista rend európai szintű társadalmi programja, amelynek főszereplői a jobb és élhetőbb, fenntarthatóbb világért munkálkodó piarista diákok. A programban való részvételre jelenleg 6-10. évfolyamos piarista fiatalok pályázhatnak.

  A projekt a design thinking módszertanával a pályázó fiatalokat olyan pályamunka-videó készítésére hívja, mely megmutatja, hogyan látták meg, ismerték fel környezetükben az adott problémát, mely valós szükségre reagál; milyen megoldási javaslatot dolgoztak ki erre válaszul;  ezen keresztül milyen konkrét cselekvések születtek a társadalmi felelősségvállalás céljával.

  A regisztráció időszaka 2021. március 15-én zárul le, a pályamunkák leadásának határideje pedig 2021. május 16. A https://trastevere.piarista.hu oldalon videók, tájékoztató füzet, módszertani útmutató és rengeteg példa segítségével mindent megtudhatnak az érdeklődők e nagyszerű programról. Iskolánkban Jusztin Veronika és Balogh Bence tanár úr segíti az alkotást, a projektben való részvételt. Keresd őket bizalommal!

   

  mentortanár

  mentortanár

  mentortanár