XIII. Tavaszi Gitártalálkozó

Tanév:

Iskolánkban már hagyománnyá vált, hogy márciusban Tavaszi Gitártalálkozót rendezünk. A pandémia miatt 2019-ben tudtunk személyes jelenléttel találkozót szervezni, tavaly online szerveztük a programot. Idén a XIII. Tavaszi Gitártalálkozót március 19-én szombaton rendeztük meg. A szombati nap a húrok pengetésével telt az intézményben.

A találkozót Szalkai Sándor, a művészeti iskola gitártanára nyitotta meg.  A találkozóra az ország számos pontjáról érkeztek gitárosok, így például Fótról, Gödöllőről, Csongrádról, Budapestről, Makóról, Örkényből, Szentesről és Szegedről is, sőt az országhatáron túlról, Törökkanizsáról is voltak fellépők.

A legtöbb növendék egyéni előadással mutatkozott be, de voltak, akik kamara csoportban léptek föl. Előadásukat szakavatott zsűri értékelte, amelynek Bozóki Andrea és Girán Péter gitárművészek voltak a tagjai. Zárásként a SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti iskola növendékei egy gálaműsorral koronázták meg a programot.

Minden résztvevő oklevéllel és ajándékkal térhetett haza, a kiemelkedő tehetségek ezen felül még támogatóktól felajánlásokat kaptak.

Összességében, mindenki jól érezte magát, örült, hogy sikerült a jelenléti találkozón részt venni, tapasztalatot szerezni.

Reméljük, hogy a XIV Tavaszi Gitártalálkozón ismét jelenléti találkozót szervezhetünk, ahova már többen el tudnak jönni.

A rendezvényről készült videó linkje: https://drive.google.com/file/d/1LUamDPFQklWWyvOvBpePhhzm74gVsuLJ/view?u...

A XIII. Tavaszi  Gitártalálkozó eseményéről a teljes fotódokumentáció készült.
A fotókat, valamint a kisfilmet az Alapfokú Művészeti Iskolánk fotó film tanszakos csapata készítette:
- Nógrádi Marcell (10. A) - fotó és videó
- Márton Máté (11. B) - videó
- Móricz Máté (9. A) - fotó
- Meszlényi Benjamin (9. C) - fotó

A teljes napot érintő fotó -filmes akcióra a diákokat Gyuris Péter tanár úr készítette fel.