bolt.piarista.hu

Címlap » Hirek » 2020 2021 » Tambura és népi furulya új hangszeres tanszakok 2021/2022-es tanévtől

  Tambura és népi furulya új hangszeres tanszakok 2021/2022-es tanévtől

  Esemény kategória: 
  Tanév: 
  2020-2021

  Kedves Szülők!
  Kedves Diákok és Zenekedvelők!
  A 2021/2022-es tanévtől a művészeti iskolánk új hangszeres tanszakokkal bővül. A zeneművészeti ágazatban a népzenén belül a tambura és népi furulya hangszer oktatott tantárgyként tanulható és elsajátítható lesz.
  A hangszereket Kiss Tamás tanár úr fogja oktatni.
  Fogadják sok szeretettel a Tanár Úr bemutatkozását és egy kis ízelítő kedvcsináló dallamot Sárközi ugrós Uccu dárom, madárom címmel a tambura hangszercsalád hangzásvilágából.

  https://youtu.be/2d2hOE4BAo4   

  Tambura és furulya tanár, előadóművész:
  "Húsz éve foglalkozom tamburazenével, ez a zenekari pengetős hangzásvilág rendkívül megfogott és magával ragadott.
  Zenekarommal, a Márványos Együttessel népzenei gyűjtések feldolgozásaival és annak színpadra állításával foglalkozom. Közvetítem a falusi és városi nép üzenetét, életérzéseit a dallamokon keresztül. Például a szerelmet, a boldogságot, a reményt és féktelen jókedvet, vidámságot.
  Nyári népzenei táborokban kezdtem a hangszeres zeneoktatást, többek között a moldvai furulyát. A koboz mellett a következő tanév zenei palettájában lehetőség nyílik a furulya tanulására is.
  Zeneakadémiai tanulmányaimat 2016-ban kezdtem, tambura és tárogató klarinét osztatlan művésztanári szakon.      
  A Művészetek Palotájában a Hangulatkoncert sorozatok rendszeres előadója vagyok, ahol népszerűsítem a tárogató és a tambura zenét.
  Eltökélt szándékom, hogy egy növendékekből álló tambura zenekart alapítsak Szegeden, amely versenyeken és rendezvényeken öregbítené a művészeti iskola hírnevét."

  Kiss Tamás