Tambura és népi furulya új hangszeres tanszakok 2021/2022-es tanévtől

Tanév: 
2020-2021

Kedves Szülők!
Kedves Diákok és Zenekedvelők!
A 2021/2022-es tanévtől a művészeti iskolánk új hangszeres tanszakokkal bővül. A zeneművészeti ágazatban a népzenén belül a tambura és népi furulya hangszer oktatott tantárgyként tanulható és elsajátítható lesz.
A hangszereket Kiss Tamás tanár úr fogja oktatni.
Fogadják sok szeretettel a Tanár Úr bemutatkozását és egy kis ízelítő kedvcsináló dallamot Sárközi ugrós Uccu dárom, madárom címmel a tambura hangszercsalád hangzásvilágából.

https://youtu.be/2d2hOE4BAo4   

Tambura és furulya tanár, előadóművész:
"Húsz éve foglalkozom tamburazenével, ez a zenekari pengetős hangzásvilág rendkívül megfogott és magával ragadott.
Zenekarommal, a Márványos Együttessel népzenei gyűjtések feldolgozásaival és annak színpadra állításával foglalkozom. Közvetítem a falusi és városi nép üzenetét, életérzéseit a dallamokon keresztül. Például a szerelmet, a boldogságot, a reményt és féktelen jókedvet, vidámságot.
Nyári népzenei táborokban kezdtem a hangszeres zeneoktatást, többek között a moldvai furulyát. A koboz mellett a következő tanév zenei palettájában lehetőség nyílik a furulya tanulására is.
Zeneakadémiai tanulmányaimat 2016-ban kezdtem, tambura és tárogató klarinét osztatlan művésztanári szakon.      
A Művészetek Palotájában a Hangulatkoncert sorozatok rendszeres előadója vagyok, ahol népszerűsítem a tárogató és a tambura zenét.
Eltökélt szándékom, hogy egy növendékekből álló tambura zenekart alapítsak Szegeden, amely versenyeken és rendezvényeken öregbítené a művészeti iskola hírnevét."

Kiss Tamás