bolt.piarista.hu

 

Kedves szülők, kedves diákjaink!
A miniszterelnök bejelentése alapján a következő héttől kezdve új munkarendben folytatódik a tanév. Kérjük, kövessék figyelemmel az iskola honlapját és Facebook oldalát, melyeken az állami és a fenntartói előírások alapján folyamatos tájékoztatást adunk az oktatással kapcsolatban.


Szívesen várjuk visszajelzéseiket a digitális távoktatással kapcsolatosan bármilyen tapasztalatról, hogy hatékony segítséget nyújthassunk a gyerekeknek, családoknak (örömök, nehézségek, a tananyag mennyisége, a kapcsolattartás sűrűsége, gép előtt töltött idő, hogyan él a család ezzel a munkarenddel együtt, technikai nehézségek...). digitalis@szeged.piarista.hu

 

Ügyeleti napok:
Minden héten hétfőn és csütörtökön 8:00-14:00 óra között.

 

Címlap » Piaristák » Öregdiák arcképcsarnok » Öregdiák arcképcsarnok - Solymosi Frigyes

  Öregdiák arcképcsarnok - Solymosi Frigyes

   

  Solymosi FrigyesSOLYMOSI FRIGYES
  Kistelek, 1931. március 30. –
   

   

  Egyetemi tanulmányait csak 1951-ben tudta megkezdeni a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Karán. Vegyészdiplomát 1955-ben szerzett. Ennek megszerzése után az MTA és a Szegedi Tudományegyetem közös Reakciókinetikai Kutatócsoportjának tudományos munkatársa lett. 1977-ben vette át a kutatócsoport vezetését. Kutatási területe a szilárdtestkémia, a heterogén katalízis, a felületkémia és a reakciókinetika. Jelentős közéleti publicisztikai munkássága is.  Közéleti publikációit két kötetben tette közzé: Valóban kollaboránsok voltunk? - Tudomány, elkötelezettség, hazaszeretet; Valóban ezt akartuk? - Egy elkötelezett konzervatív vívódásai. Több mint ötszáz tudományos publikáció szerzője és társszerzője, amelyek különböző nemzetközi folyóiratokban jelentek meg. Nemzetközi konferenciákon több mint négyszáz előadást tartott. Széchenyi-díjas kémikus, fiziko-kémikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.

   

  Székely Róbert